Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS V nemocnici v Martine je osem pacientov z DSS s ochorením COVID-19

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

MARTIN – V Univerzitnej nemocnici Martin (UNM) zostáva hospitalizovaných osem pacientov z domova sociálnych služieb (DSS) Dom sv. Martina s ochorením COVID-19. V sobotu zomrela 73-ročná klientka DSS, ktorú v UNM hospitalizovali 18. apríla. Podľa hovorkyne nemocnice Kataríny Kapustovej išlo ženu s viacerými chronickými ochoreniami, ktorej zdravotný stav sa napriek liečbe zhoršoval.

"Pacientku vo štvrtok (23. 4.) preložili na Kliniku anestéziológie a intenzívnej medicíny UNM a pripojili na umelú pľúcnu ventiláciu. Žiaľ, dnes došlo k multiorgánovému zlyhávaniu a následnému úmrtiu pacientky," uviedla hovorkyňa nemocnice. Doplnila, že aktuálne je v UNM hospitalizovaných 11 pacientov, u ktorých diagnostikovali nový koronavírus.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Nákaza novým koronavírusom sa potvrdila u 25 klientov a 11 členov personálu martinského DSS Dom svätého Martina. Podľa hovorkyne mesta Zuzany Kalmanovej je areál DSS uzatvorený, stráži ho martinská mestská polícia. "Okrem pacientov otestovali aj všetkých zamestnancov, z ktorých bolo negatívnych päť. Zamestnanci aj naďalej zostali v karanténe v rámci zariadenia alebo v internátoch," dodala.

Viac o téme: NemocnicaPacientiMartinDSSKoronavírusCOVID-19Dom sv. Martina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu