Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

NBS zverejnila platy: Sumy, z ktorých sa vám zatočí hlava! Niektorí si zarobili aj na nový byt

Peter Kažimír Zobraziť galériu (2)
Peter Kažimír (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Tak tomu sa povie poriadny úspech! Banková rada Národnej banky Slovenska rozhodla o zverejňovaní čistých príjmov členov bankovej rady. Podľa najnovšej výročnej správy si súčasný guvernér Peter Kažimír polepšil o poriadny balík.

Výročnú správu za rok 2019 zverenila Národná banka Slovenska na svojom webovom portáli. Súčasným guvernérom je Peter Kažimír, bývalý minister financií a bývalý podpredseda vlády. Do funkcie guvernéra Národnej banky Slovenska sa dostal 1. júna 2019.  Kažimír bol aj podpredsedom strany Smer. Svojho členstva sa však nástupom do NBS vzdal. 

Kažimír je guvernérom NBS, vzdal sa členstva v Smere: VIDEO Teším sa na to, čo príde

Podľa výročnej správy si však poriadne prilepšil. Banková rada totiž na svojom 20. rokovaní v dňoch 21. – 22. 10. 2019 rozhodla o zverejňovaní čistých príjmov členov bankovej rady. Tie zahrňujú všetky príplatky, poskytnuté benefity, odmeny a ostatné príspevky a funkčné pôžitky vyplatené členom bankovej rady. Podľa týchto údajov zarobil Kažimír za polroka 98-tisíc eur! 

Kažimír zarobil 98-tisíc eur.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: NBS)

Peter Kažimír pri preberaní postu guvernéra Národnej banky Slovenska povedal, že jeho odchod z politiky bol dobrovoľný. Skončil po trinástich rokoch a takto by sa to podľa neho malo aj v politike robiť. „Musím povedať, že začíname zostra. Hneď v prvých dňoch ma čakajú zahraničné pracovné cesty. Najprv do Vilniusu na mimoriadnu radu guvernérov, kde sa stretnem so svojimi kolegami - guvernérmi z centrálnych bánk eurozóny,“ povedal vtedy Kažimír s tým, že na nový post sa teší. 

Viac o téme: GuvernérPeter KažimírNBS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu