Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Bratislavčan si zmýlil realitu s akčným filmom! VIDEO zbesilej jazdy, na konte má toho viac

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Reprofoto:Facebook-Polícia SR )

BRATISLAVA – Tak toto je dlhý zoznam prehreškov! Richard (35) z Bratislavy prekročil povolenú rýchlosť, unikal pred policajnou hliadkou, bezohľadnou jazdou ohrozoval ostatných a našli u neho aj omamné látky. Za mrežami si môže posedieť až desať rokov.

Muža, ktorý 24. apríla na diaľnici D1 jazdil rýchlosťou 175 kilometrov za hodinu, následne unikal pred policajtmi, ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky a našli uňho aj omamné látky, polícia obvinila zo zločinu všeobecného ohrozenia spáchaného v súbehu so zločinom útoku na verejného činiteľa a tiež za drogovú trestnú činnosť. Informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková.

Bratislavčan si zmýlil realitu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto:Facebook-Polícia SR )

Obvinený 35–ročný Richard U. z Bratislavy je v súčasnosti umiestnený v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľka policajného zboru z druhého bratislavského okresu v tejto súvislosti spracovala podnet na väzobné stíhanie obvineného. Zároveň policajti zaistili jeho motorové vozidlo. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Dramatický útek

V piatok 24. apríla krátko po 13.00 h policajti na diaľnici D1 v úseku Čataj smerom na Bratislavu chceli zastaviť vodiča auta, ktorý jazdil rýchlosťou 175 kilometrov za hodinu. „Vodič začal vysokou rýchlosťou unikať smerom do Bratislavy. Svojou bezohľadnou jazdou ohrozoval nielen život a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky, ale aj zasahujúcich policajtov. Opätovne blokoval z oboch strán jazdu služobného auta, pričom sa snažil aj viackrát do neho naraziť,“ uviedla Martiniaková.

Vodič nereagoval na výzvy policajtov k zastaveniu vozidla, nerešpektoval dopravné značenie, pokračoval v jazde aj cez mestský park a napokon narazil do zaparkovaného auta. „Policajti okamžite muža obmedzili na osobnej slobode a v aute zaistili aj omamné látky,“ hovorí Martiniaková. Expertízne skúmanie preukázalo, že mal pri sebe minimálne 25 dávok pervitínu.

Viac o téme: DrogyVodičPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu