Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zásah NAKA u najsilnejšieho muža Slovenska! Hľadali zbrane a výbušniny, podsvetie hovorí aj o zavraždenom podnikateľovi

Zásah NAKA v Okoličnej na Ostrove Zobraziť galériu (11)
Zásah NAKA v Okoličnej na Ostrove (Zdroj: Ivan Mego)

OKOLIČNÁ NA OSTROVE - Najsilnejším mužom Slovenska sa v Komárne po piaty raz stal 29-ročný zástupca náčelníka Mestskej polície v Komárne Alexander Narancsík. Mal 188 centimetrov a 134 kilogramov, keď o ňom v roku 1998 písali slovenské médiá oslavné články. Dnes, o 22 rokov neskôr, sa Alexander Narancsík dostal do pozornosti médií opäť. Nie však vďaka športovým úspechom, ale pre zbrane a výbušniny, ktoré policajti Národnej kriminálnej agentúry hľadali na jeho pozemku s jazerom v Okoličnej na Ostrove.

A podľa ľudí blízkych podsvetiu na južnom Slovensku sa v súvislosti s prehľadávaným pozemkom hovorí aj o svedkovi v kauze vraždy pápayovcov, ktorý v roku 2012 zmizol bez stopy.  

Čítajte aj: Hrobár sátorovcov pred Najvyšším súdom: VIDEO Horváth si vypočul konečný verdikt!

Potápači, muži s detektormi kovov, kriminalisti aj dodávky plné kukláčov. Takto to počas týždňa vyzeralo v malej dedinke na juhu Slovenska s názvom Okoličná na Ostrove. Práve tam vlastní niekdajší svetový rekordér v trhaní telefónnych zoznamov Alexander Narancsík pozemok s vilou a jazerom.

Topky.sk boli pritom, keď kukláči priviezli na pozemok siláka aj jeho manželku Moniku, ktorá je spolu s ním a celou organizovanou skupinou obžalovaná z obchodovania s omamnými a psychotropnými látkami a steroidmi. Ale poďme pekne poporiadku...

Zásah NAKA v Okoličnej
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Ivan Mego)

Biznis s anabolikami a omamnými látkami

Bolo to v roku 2017, keď policajti udreli na skupinu okolo Alexandra Narancsíka. Zatýkalo sa v okolí Komárna aj vo Veľkom Mederi. Policajti vtedy zaistili obrovské množstvo rôznych zakázaných látok v hodnote takmer 2 milióny eur.

Vyšetrovaním zistili, že silák Narancsík vybudoval organizovanú skupinu s pevnou členskou základňou, ktorá pôsobila hlavne na území okresu Komárno. Fungovala od roku 2006 až do decembra 2017. Po veľkom zatýkaní členov jeho skupiny prišlo obvinenie za to, že mali dovážať, vyvážať, prechovávať a distribuovať látky s anabolickým, alebo iným hormonálnym účinkom. Úlohy mali jednotliví členovia podľa zistení polície vopred rozdelené.

Alexander Narancsík
Zobraziť galériu (11)
Alexander Narancsík  (Zdroj: Ivan Mego)

Do "biznisu" zatiahol Narancsík aj manželku Moniku. Zásielky s anabolickými steroidmi a inými podpornými látkami, ale aj liekmi na potenciu, ktoré prichádzali najmä z Thajska a Indie, preberali z pošty prostredníctvom nastrčených mužov, ktorí pracovali v prospech skupiny. V prenajatej garáži vo Veľkom Mederi policajti našli aj iné nebezpečné látky s obsahom ketamínu.

Za tento biznis už stoja členovia skupiny, na čele s Alexandrom Narancsíkom a jeho manželkou, pred súdom. Stíhaní sú väzobne.

Zásah NAKA v Okoličnej
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Ivan Mego)

Samopaly a výbušniny

V stredu 22. apríla 2020, teda po viac ako dvoch rokoch od zadržania Alexandra Narancsíka, jeho manželky a ďalších mužov, sa desiatky policajtov vrátili na Narancsíkov pozemok s jazerom v Okoličnej na Ostrove.

Na miesto dorazili policajní potápači, muži s detektormi kovov, kriminalisti aj dve dodávky plné kukláčov. V jednej sedel samotný niekdajší najsilnejší muž Slovenska, v druhej jeho manželka Monika. Zatiaľ čo silák stál pri jazere a pozoroval, ako ho potápači prehľadávajú, manželka Monika stála na druhej strane pri bagri a mužoch s detektormi kovov. Dôvodom ozbrojenej návštevy bolo trestné stíhanie začaté pre nedovolené ozbrojovanie.

Zásah NAKA v Okoličnej
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Ivan Mego)

V uznesení vyšetrovateľa sa píše, že: „Neznámy  páchateľ od presne nezistenej doby, najneskôr však do decembra 2017, si od doposiaľ neznámej osoby nezisteným spôsobom zadovážil rôzne druhy zbraní, ako sú útočná puška VZ. 58, samopal VZ 61 „škorpión“, ako aj iné druhy krátkych a dlhých strelných zbraní, rôzne druhy nábojov, výbušniny a granáty“.  

Zbrane mali byť podľa polície ukryté v jazere a na okolitých miestach rozľahlého pozemku.
Informácie z podsvetia

Zásah NAKA v Okoličnej
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Ivan Mego)

Podľa informácií z podsvetia na južnom Slovensku sa však okrem zbraní a výbušnín majú na pozemku nachádzať aj pozostatky minimálne jedného človeka.

Prezradili aj jeho meno. Má ísť o podnikateľa Zoltána Jakusa, ktorý vlastnil prístavisko neďaleko dediny Sap. Okrem toho je Jakus v podsvetí známy ako človek, ktorý mal svojho času blízko k vražednému gangu sátorovcov.

Zásah NAKA v Okoličnej
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Ivan Mego)

Nezvestný Jakus bol svojho času svedkom v prípade desaťnásobnej vraždy gangu pápayovcov vo Fontáne z roku 1999. Informácie mal vraj aj o marihuanovom laboratóriu na pozemku Lehela Horvátha, ktorý je aktuálne obvinený z piatich vrážd. Zoltán Jakus, prezývaný Gipsi, zmizol v marci 2012. V osudný deň išiel na stretnutie, z ktorého sa už nevrátil. Našiel sa len jeho zhorený Land Rover.

Zásah NAKA v Okoličnej
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Ivan Mego)

Viac o téme: ZbraneNAKAAlexander NarancsíkVýbušninyOkoličná na Ostrove
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu