Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS V bojnickej nemocnici potvrdili COVID-19 u ôsmich zdravotníkov a troch pacientov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa)

BOJNICE - V Nemocnici s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach potvrdili ochorenie COVID-19 u ôsmich zdravotníkov a troch pacientov. Podľa regionálnej hygieničky Zuzany Tornócziovej ochorenie zistili v Univerzitnej nemocnici Martin (UNM) u pacienta, ktorý prišiel z Bojníc na operačný zákrok.

Pacient podľa nej nemal žiadne príznaky. "V rámci predoperačných vyšetrení mu odobrali vzorku na COVID-19 a jeho test bol pozitívny. Na základe toho sme na oddelení neurológie odobrali vzorky všetkým zdravotníckym pracovníkom a pacientom. Vyšlo osem pozitívnych zdravotníckych pracovníkov a dvaja pacienti," uviedla Tornócziová.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.

"Pozitívne testovaní odišli automaticky domov do karantény aj s rodinnými príslušníkmi. Nariadili sme dezinfekciu oddelenia a vybavili sme personál patričnými prostriedkami," dodala regionálna hygienička. Doplnila, že momentálne skúmajú všetky kontakty a vzorky odobrali aj ďalším ľuďom. "Bola tam sestrička, ktorá robila EKG pacientom aj na internom oddelení, lekárka, ktorá slúžila na centrálnom príjme. Čiže teraz sa pokračuje v zisťovaní a v ďalších odberoch materiálu," uzavrela Tornócziová.

Viac o téme: NemocnicaBojniceKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu