Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Infekciu potvrdili už u 15 pracovníkov nemocnice v Bojniciach

Zdravotníci v Bojniciach
Zdravotníci v Bojniciach (Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa)

BOJNICE - Počet pracovníkov bojnickej nemocnice, u ktorých sa potvrdila nákaza novým koronavírusom, stúpol na 15. Uviedla to regionálna hygienička Zuzana Tornócziová. Nemusí však ísť o konečné číslo, keďže podľa hygieničky naďalej testujú.

Nákazu u viacerých zdravotníkov a pacientov v Nemocnici s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach potvrdili minulý piatok (17. 4.). Podľa Tornócziovej ochorenie COVID-19 zistili v Univerzitnej nemocnici Martin u pacienta, ktorý prišiel z Bojníc na operačný zákrok a nemal žiadne príznaky. Na základe toho na oddelení neurológie odobrali vzorky zdravotníckym pracovníkom a pacientom, preskúmali všetky kontakty a vzorky odobrali aj ďalším ľuďom.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Prvé prípady pozitívne testovaných klientov majú aj ďalšie dve zariadenia pre seniorov v okrese Prievidza. "Nákazu máme potvrdenú u jedného klienta v zariadení sociálnych služieb v Zemianskych Kostoľanoch a u dvoch klientov v zariadení sociálnych služieb v Nitrianskom Rudne. Naďalej testujeme," uviedla regionálna hygienička. Hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje v utorok (21. 4.) informoval, že testy potvrdili nový koronavírus aj u jedného zo zamestnancov tamojšieho zariadenia pre seniorov.

Viac o téme: NemocnicaBojniceKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu