Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS O karanténnom zariadení v Humennom sa zatiaľ len uvažuje, tvrdí ministerstvo vnútra

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Czarek Sokolowski)

HUMENNÉ - O využití záchytného tábora v Humennom ako karanténneho zariadenia pre prevenciu šírenia ochorenia COVID-19 v súčasnosti Ministerstvo vnútra (MV) SR len uvažuje. V súvislosti s medializovanými informáciami to v utorok potvrdila Michaela Paulenová z tlačového odboru kancelárie ministra vnútra.

"K včera (13. 4.) medializovaným informáciám a žiadosti skupiny rómskych občanov ísť do štátnej karantény MV SR disponuje informáciou, že Rómovia napokon svoju žiadosť stiahli a do štátnej karantény bol včera prevezený iba jeden občan z obce Bystrany," uviedla s tým, že tento Bystranec bol umiestnený v karanténnom zariadení v Bardejove. "Čo sa týka využitia záchytného tábora v Humennom ako karanténneho zariadenia, touto možnosťou sa zaoberáme," doplnila.

Ako dodala, v rámci šiestich okresov na Zemplíne sa v súčasnosti nachádza len jedno takéto karanténne zariadenie. Ide o internát Strednej odbornej školy Drevárskej vo Vranove nad Topľou s kapacitou 80 lôžok. "Vytvorenie ďalšieho zariadenia sa v daných okresoch zatiaľ neplánuje," uzavrela.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.

Viac o téme: HumennéKoronavírusKaranténne zariadenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu