Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

ZÁSAH V BARDEJOVE Rómovia napadli policajnú hliadku: VIDEO Všetko je inak, tvrdia miestni

Policajný zásah v Bardejove.
Policajný zásah v Bardejove. (Zdroj: FB/Únia Rómov na Slovensku)

BARDEJOV - K zásahu desiatok policajtov došlo v nedeľu (12. 4.) na ulici Poštárka v Bardejove. Stalo sa tak podľa polície po tom, ako hliadku mužov zákona, ktorá bola vyslaná do lokality pre narušenie verejného poriadku, napadlo zhruba 50 miestnych obyvateľov. Podľa Únie Rómov na Slovensku bol však neprimeraný práve policajný zásah.

Na sídlisku Poštárka žije početná skupina marginalizovaného obyvateľstva. V nedeľu tam bola vyslaná policajná hliadka pre naruśenie verejného poriadku. Podľa medializovaných informácií malo túto hliadku napadnúť asi 50 Rómov. Zasahovať tak museli desiatky policajtov. 

V Bardejove napadlo 50 ľudí policajnú hliadku: Zasahovať museli desiatky policajtov

Predseda občianskeho združenia Únia Rómov na Slovensku František Tanko označil policajný zásah za neprimeraný. "Podľa informácií od obyvateľov brutalita zásahu bola neadekvátna a otázne je, či aj opodstatnená," uviedol s výzvou kompetentným na rýchle a zákonné vyšetrenie tejto veci.

Policajný zásah v Bardejove bol podľa Únie Rómov na Slovensku neprimeraný (Zdroj: FB/Únia Rómov na Slovensku)

"Vážený Igor Matovič - predseda vlády Slovenskej republiky, predvčerom sme písali výzvu "našim" rómskym zástupcom vo verejných funkciách aby robili svoju prácu poctivo a dôkladne a dnes to môžete aj vy spolu s nimi ukázať či ste naozaj tá reálna zmena k lepšiemu, o ktorú sme mali všetci záujem aby došla. 12.4.2020 v Bardejove, sídlisko Poštárka došlo k neprimeranému policajnému zásahu. Podľa informácii od obyvateľov brutalita zásahu bola neadekvátna a otázne či aj opodstatnená. Zatiaľ nemáme všetky overené údaje ale teraz je to práca "našich" rómskych zástupcov Andrea Bučková - splnomocnenkyňa vlády SR pre rómske komunity, Peter Pollák jr. - Poslanec NRSR, Ján Herák - OĽANO, Jarmila Vaňová a Polícia Slovenskej republiky aby vyšetrili postup a oprávnenosť zásahu. Každý občan SR má svoje práva a povinnosti, tak isto aj Rómovia v SR," píše sa na facebookovej stránky Únie Rómov na Slovensku. 

Viac o téme: ZásahBrutalitaPolícia RómoviaBardejov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu