Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V Bardejove napadlo 50 ľudí policajnú hliadku: Zasahovať museli desiatky policajtov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB/Polícia SR)

BARDEJOV - K zásahu desiatok policajtov došlo v nedeľu (12. 4.) na ulici Poštárka v Bardejove. Stalo sa tak podľa polície po tom, ako hliadku mužov zákona, ktorá bola vyslaná do lokality pre narušenie verejného poriadku, napadlo zhruba 50 miestnych obyvateľov. Do hliadky hádzali kamene a rôzne predmety.

"Obaja členovia hliadky boli zranení, poškodené boli aj dve služobné motorové vozidlá. Po tomto incidente bolo na miesto privolaných ďalších 30 policajtov. Zadržané boli tri osoby," uviedla prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Jeden zadržaný muž je podozrivý zo spáchania trestného činu útoku na verejného činiteľa. Vyšetrovateľ voči nemu z uvedeného trestného činu aj vzniesol obvinenie. Ďalší dvaja zdržaní sú podozriví zo spáchania priestupku proti verejnému poriadku. "Polícia celú situáciu riadne vyšetruje a preveruje všetky okolnosti tohto prípadu," konštatovala hovorkyňa.  

Na sídlisku Poštárka žije početná skupina marginalizovaného obyvateľstva. Predseda občianskeho združenia Únia Rómov na Slovensku František Tanko označil policajný zásah za neprimeraný. "Podľa informácií od obyvateľov brutalita zásahu bola neadekvátna a otázne je, či aj opodstatnená," uviedol s výzvou kompetentným na rýchle a zákonné vyšetrenie tejto veci.

Viac o téme: ZásahNapadnutiePolícia Bardejov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu