Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Všetci testovaní z Luníka IX majú negatívne výsledky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/ Milan Kapusta)

KOŠICE - Výsledky testovania na ochorenie COVID-19 v košickej mestskej časti Luník IX skončilo u všetkých testovaných s negatívnym výsledkom. Oznámil to v utorok primátor mesta Jaroslav Polaček na sociálnej sieti.

Odoberanie vzoriek vojenskými lekármi sa realizovalo na najväčšom rómskom sídlisku v nedeľu (12. 4.) dopoludnia. Išlo o súčasť akcie zameranej proti šíreniu tejto nebezpečnej nákazy v rómskych komunitách.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku. 

Na testy bolo vytypovaných 21 osôb. "V piatich prípadoch išlo o navrátilcov zo zahraničia, ďalší boli zamestnanci úradu, ako sú terénni sociálni pracovníci, alebo členovia našej občianskej hliadky, ktorí sú vonku každodenne v kontakte s obyvateľmi," povedal starosta Luníka IX Marcel Šaňa. Nie je mu známe, že by niekto v tejto mestskej časti mal príznaky ochorenia COVID-19. Konštatoval ďalej, že zo zahraničia sa na Luník IX nikto za uplynulé tri až štyri týždne nevrátil. "Tí poslední prišli okolo 13. - 14. marca, takže sú po povinnej domácej karanténe a nič sa u nich neprejavilo. Nechceme však nič podceniť, preto sme dali testovať aj ich," uviedol Šaňa.

Viac o téme: KošiceLuník IXKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu