Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Domov sociálnych služieb v Pezinku je pre COVID-19 v karanténe

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Domov sociálnych služieb a zariadenie pre seniorov na Hrnčiarskej ulici v Pezinku je od soboty (11. 4.) v karanténe z dôvodu potvrdenia ochorenia COVID-19 u jedného z klientov. Informovala o tom vedúca tlačového oddelenia Bratislavského samosprávneho kraja Veronika Beňadiková.

Výskyt nového koronavírusu bol podľa Beňadikovej u klientky potvrdený v sobotu popoludní a testmi preto bezodkladne prejdú všetci klienti a zamestnanci zariadenia. "O klientov sa momentálne stará 22 zamestnancov, ktorí sú takisto v zariadení a ostávajú v karanténe," spresnila Beňadiková s tým, že zariadenie bude v najbližších dňoch naďalej fungovať s 22 opatrovateľmi a ošetrovateľmi, ktorí v ňom budú 24 hodín a prespávať budú v izolačných izbách.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Beňadiková tiež informovala, že v domove sociálnych služieb, v ktorom sa momentálne nachádza 100 klientov, sú aj naďalej dodržiavané prísne hygienické predpisy a klienti aj zamestnanci si priebežne merajú teplotu. V zariadení tiež naďalej funguje kuchyňa a výdaj stravy - zamestnanci kuchyne s nakazenou klientkou neprišli do kontaktu.

Bratislavský samosprávny kraj do zariadenia v nedeľu ráno podľa Beňadikovej dodal respirátory a ochranné obleky, je v kontakte aj s vedením mesta Pezinok a všetky ďalšie kroky sú medzi nimi koordinované.

Viac o téme: Domov sociálnych služiebKaranténaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu