Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hrobár sátorovcov je na slobode: Sudca ho nezobral do väzby, prokurátor už podal sťažnosť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BANSKÁ BYSTRICA - Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici nezobral do väzby Lehela H., spájaného s gangom sátorovcov, ktorý je obvinený zo zločinu založenia, zosnovania a podpory zločineckej skupiny, ako aj z viacerých vrážd. Prokurátor podal voči rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Sudca pre prípravné konanie prepustil zo zadržania Lehala H. z dôvodu porušenia základného ústavného práva, ktoré hovorí o tom, že do väzby možno vziať osobu iba zo zákonných dôvodov. Sudca sa vo svojom rozhodnutí odvolával aj na Dohovor o ochrane ľudských práv a základných slobôd.

„Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor podal proti nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR 16. apríla,“ uzatvára stanovisko hovorkyňa. Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržali vo štvrtok (9. 4.) Lehela H., známeho ako „hrobára“ skupiny sátorovcov, tesne po tom, ako bol prepustený z vyšetrovacej väzby v Leopoldove.

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržali vo štvrtok (9. 4.) Lehela H., známeho ako „hrobára“ skupiny sátorovcov, tesne po tom, ako bol prepustený z vyšetrovacej väzby v Leopoldove.

Viac o téme: PrepustenieVäzbaBanská BystricaŠpecializovaný trestný súdSátorovciLehel Horváth
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu