Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

FOTO Viac ako 50 hasičov zasahuje pri požiari lesa: Terén je ťažko dostupný

Zasahuje viac ako 40 hasičov Zobraziť galériu (3)
Zasahuje viac ako 40 hasičov (Zdroj: Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

DOMANIŽA - Viac ako 50 hasičov momentálne zasahuje pri požiari lesa v ťažko dostupnom teréne v katastri obce Domaniža v Šibeničnej doline v okrese Považská Bystrica. Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

"Požiar vypukol pred pol piatou popoludní a zasiahol hrebeň na rozhraní medzi Trenčianskym a Žilinským krajom. Pri udalosti momentálne zasahujú profesionáli z Považskej Bystrice, Púchova a Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a dobrovoľní hasiči z obcí Prečín, Fačkov, Horný Lieskov a Ďurďové," priblížila Farkasová.

Zasahuje viac ako 40
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Hasiči podľa Farkasovej absolvujú cestu k požiarisku približne 500 metrov na štvorkolkách a šesťkolkách, ďalších 400 metrov idú peši. "Požiar, ktorý zasiahol koreňový systém, momentálne hasia pomocou genfovakov," uzavrela.

Zasahuje viac ako 40
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Hasičom sa už podarilo lokalizovať požiar lesa v Šibeničnej doline v katastri obce Domaniža v okrese Považská Bystrica. Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Dodala, že viac ako 50 hasičov má požiar pod kontrolou a momentálne pracuje na jeho likvidácii.

Viac o téme: LesPožiarHasičiDomaniža
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu