Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

KORONAVÍRUS Vallo apeluje na ľudí: Stále platí, že najlepšia vakcína je disciplína a zostať doma

Primátor Bratislavy Matúš Vallo
Primátor Bratislavy Matúš Vallo (Zdroj: TASR/Dano Veselský)

BRATISLAVA - Zatiaľ stále platí, že najlepšia vakcína je disciplína a najzodpovednejšie správanie je zostať doma. Vyhlásil to primátor Bratislavy Matúš Vallo. Od začiatku krízy v Bratislave pre nový koronavírus uplynú podľa jeho slov tri týždne a Bratislavčania obetovali veľa, aby bol tak "kúpený" vzácny čas, chránené zdravotníctvo a životy.

"Obetovali sme spoločenské vzťahy, našu blízkosť, bežnú prácu, zábavu a sčasti aj slobodu pohybu. Skláňam sa pred hrdinkami a hrdinami v našej prvej línii, ktorí nasadzujú aj svoju vlastnú bezpečnosť a zdravie a ďakujem všetkým obyvateľom za sebadisciplínu a súdržnosť, ktorú prejavili v posledných týždňoch," uviedol Vallo vo videu na sociálnej sieti. Aj vďaka tomu vyzerá byť podľa jeho slov priebeh epidémie v meste Bratislava mierny.

"Nemôžeme si síce byť istí počtom nakazených, keďže doteraz sa testovalo veľmi málo. Faktom ale je, že zatiaľ v našich nemocniciach nemáme obrovské počty vážne chorých pre nový koronavírus," spresnil bratislavský primátor. Priznáva, že to môže budiť optimizmus, apeluje však na ľudí, aby neklesali na duchu a boli rovnako disciplinovaní a súdržní ako doteraz.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Nezahoďme to, čo sme doteraz obetovali

"Najmä teraz, keď nás do ulíc láka teplejšie počasie. Nezahoďme to, čo sme doteraz obetovali. Ešte potrebujeme čas, aby sme dokázali túto epidémiu lepšie dostať pod kontrolu a vyhli sa scenáru, ako dnes vidíme v Taliansku alebo Španielsku," vyzýva Vallo.

Tvrdí, že nikto nevie, ako dlho takáto situácia pre nový koronavírus ešte potrvá. "Čoraz častejšie sa budeme pýtať, či nám tie opatrenia stoja za to a ako dlho to ešte vydržíme. Verím, že postupne budeme vedieť lepšie odpovedať na otázky, čo nás čaká v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch," podotkol.

Viac o téme: BratislavaKoronavírusMatúš Vallo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu