Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Školy zostávajú zatvorené do odvolania: V Košiciach spúšťajú zaujímavý projekt

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KOŠICE – Pre deti rodičov, ktorí v súvislosti s novým koronavírusom pracujú v 12-hodinových či celodenných zmenách, spúšťa mesto Košice službu domácej starostlivosti a vyučovania. Ako o tom informuje košická samospráva na svojej internetovej stránke, zabezpečovať ju budú pedagógovia zo škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.

"Naše oddelenie školstva má už pre ňu (službu, pozn.) zapísaných desiatky pedagógov z materských či základných škôl, respektíve centier voľného času, vychovávateľky zo školských klubov," informovala iniciátorka projektu a viceprimátorka Košíc Lucia Gurbáľová.

Zároveň uviedla, že projekt domácej starostlivosti a vyučovania je určený pre školopovinné deti zdravotníkov, záchranárov, policajtov, pracovníkov záchranných a bezpečnostných zložiek, vodičov a ďalších, ktorí v súčasnosti pomáhajú Košičanom zvládnuť aktuálnu situáciu. Takíto rodičia budú môcť svoj záujem o službu prejaviť prihlásením sa prostredníctvom informačného centra mesta Košice na čísle 055/6419100 alebo cez email pomoc@kosice.sk.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


"Mnohí pedagógovia nám už avizovali, ako sa tešia na individuálnu výučbu a starostlivosť o žiakov v domácnostiach rodičov, ktorí aj v týchto chvíľach nasadzujú životy, aby sme sa čo najskôr mohli všetci vrátiť do normálneho života," uviedol v súvislosti s projektom primátor Košíc Jaroslav Polaček s tým, že služba domácej starostlivosti a vyučovania školákov má podľa reakcií iných miest potenciál byť inšpiráciou nielen pre ďalšie samosprávy, ale aj ako národný projekt pre ministerstvo školstva.

Viac o téme: DetiRodičiaUčiteliaKošiceKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu