Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Cez Slovensko pôjde vojenský konvoj: Pre koronavírus sa ruší cvičenie Trident Jupiter

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

BRATISLAVA - Vojenské cvičenie Trident Jupiter rušia pre pandémiu nového koronavírusu. V tejto súvislosti sa bude v noci z utorka na stredu (25. 3.) z Maďarska do Poľska presúvať cez územie Slovenska poľský vojenský konvoj sprevádzaný príslušníkmi Vojenskej polície Ministerstva obrany (MO) SR. Informoval o tom hovorca Ozbrojených síl (OS) SR Štefan Zemanovič.

 Cvičenie Trident Jupiter, riadené najvyšším spojeneckým veliteľstvom v Európe (NATO SHAPE - Supreme Headquarters Allied Powers Europe), sa malo konať od polovice marca do začiatku apríla. "Na zrušenom cvičení sa malo naraz v niekoľkých krajinách zúčastniť až 2500 vojakov zo 14 štátov a dvoch medzinárodných organizácií," priblížil hovorca.

Zemanovič zdôrazňuje, že presun zahraničného vojenského konvoja bude realizovaný v súlade s hygienicko-bezpečnostnými štandardmi platnými na území SR v čase mimoriadnej situácie a personál sa nedostane do priameho kontaktu s civilným obyvateľstvom. "Príslušníci vojenskej polície a slovenských ozbrojených síl budú transferu asistovať pre čo najrýchlejší a najbezproblémovejší priebeh," doplnil.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Faceboku 

Viac o téme: CvičenieKonvojVojskoPoľskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu