Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Danko sa rozlúčil a ušiel: VIDEO Opozícia nás kritizovala štyri roky, dnes preberá moc

Andrej Danko Zobraziť galériu (2)
Andrej Danko (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - Dosluhujúci predseda Národnej rady SR Andrej Danko zaželal novému vedeniu parlamentu, aby sa mu darilo pri práci. Zdôraznil potrebu riešenia problémov ľudí. Poukázal aj na zložitú situáciu v súvislosti s novým koronavírusom, je však presvedčený, že Slovensko aj túto situáciu zvládne.

Povedal to dnes pred budovou parlamentu, v ktorej sa od deviatej koná ustanovujúca schôdza parlamentu. Danko sa zároveň poďakoval všetkým podpredsedom a poslancom zákonodarného orgánu a vyjadril podporu tým, ktorí dnes bojujú s koronavírusom.

Slovensko čakajú ťažké mesiace

„Ja im želám, aby to zvládli, lebo na konci dňa je dôležité, aby sa riešili problémy ľudí," povedal Danko cez prestávku počas piatkovej ustanovujúcej schôdze parlamentu. Poznamenal, že mať moc je aj veľká zodpovednosť. Novinárom poprial úspešné štyri roky, považoval to za povinnosť, potom bez slov odišiel a neodpovedal na žiadne otázky. „Slovensko čakajú ťažké mesiace, no verím tomu, že Slováci to zvládnu,“ povedal Danko.

Danko sa rozlúčil a
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

Demokarcia má zvláštne čaro

Danko sa rozlúčil a pred novinármi poďakoval sa svojim kolegom. Budúcej vláde a poslancom zaželal veľa šťastia. „Demokracia má také zvláštne čaro, že vždy opozícia, ktorá vždy hovorí, že vie riešiť problémy, dostane šancu. Prišiel ten čas, že opozícia, ktorá nás kritizovala ako koalíciu a vedenie Národnej rady SR dnes preberie moc a hodnotiť nás môžete o štyri roky, kedy budete môcť hodnotiť štyri roky, ktoré ste prežili s nami a ktoré prežijete s tými, ktorí preberú teraz moc,“ povedal Danko. 

„Nakladať s mocou je veľmi zložité a ja im želám, aby to zvládli. Politika totiž musí byť o riešení problémov,“ uviedol Danko. Andrej Danko vedie dnešnú ustanovujúcu schôdzu parlamentu, kým poslanci nezvolia jeho nového predsedu. Vo funkcii by ho dnes mal nahradiť líder hnutia Sme rodina Boris Kollár.

Viac o téme: NR SRAndrej DankoBoris Kollár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu