Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

AKTUÁLNE Kočner má na krku ďalšie obvinenie: Na prípad upozornil zavraždený novinár

Marian Kočner Zobraziť galériu (2)
Marian Kočner (Zdroj: Topky:Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Neprávoplatne odsúdeného za falšovanie zmeniek Mariana Kočnera obvinila polícia v kauze Technopol Servis. Na kauzu nepriateľského ovládnutia spoločnosti upozornil v minulosti zavraždený novinár Ján Kuciak.

Informoval o tom portál Aktuality.sk. „Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry v piatok 13. marca obvinil z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku osoby J. D. a M. K," uviedol hovorca Prezídia policajného zboru Michal Slivka.

Na kauzu nepriateľského ovládnutia spoločnosti Technopol Servis upozornil v minulosti zavraždený novinár Ján Kuciak. Ten opísal podozrivé prevody nehnuteľností a majetku s osobami s napojením na Mariana Kočnera. Jeden z obvinených v kauze Jozef Dučák bol aj svedkom v kauze vraždy novinára, ako aj svedkom v kauze falšovania zmeniek TV Markíza.

PRÁVE TERAZ Ústavný súd rozhodol o Jankovskej a ďalších: Piatich sudcov môžu stíhať väzobne!

Za tento trestný čin bol Kočner neprávoplatne odsúdený na 19-ročný trest odňatia slobody. V kauze čelí obvineniu aj jeden z advokátov Kočnera Andrej Šabík. Z ukradnutia akcií spoločnosti je obvinená Denisa Pávková, ktorá mala o Technopole s Marianom Kočnerom komunikovať cez aplikáciu Threema.

AKTUÁLNE Kočner má na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Peter Korček)

Pri konfrontácii s kauzou Technopol uviedol v minulosti Kočner, že sa jedná o "schizoidné" výmysly, a svoj podiel na ovládnutí firmy popieral. Z komunikácie cez Threemu vyplýva, že Kočner mal celú akciu zorganizovať. Ako organizátor je aj v kauze obvinený. Marian Kočner je obvinený tiež v kauze podplácania viacerých bratislavských sudcov. Obžalovaný je z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka.

Viac o téme: Obvinenie Technopol
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu