Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ministerstvo zdravotníctva situáciu s koranavírusom monitoruje: Všetky vzorky sú negatívne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

BRATISLAVA - Štát dôsledne monitoruje situáciu v súvislosti s koronavírusom. V praxi sú nastavené opatrenia a všetky zložky navzájom spolupracujú.

Ministerstvo zdravotníctva a Úrad verejného zdravotníctva zároveň situáciu dôsledne monitorujú, všetkých 155 vzoriek bolo do aktuálneho času vyhodnotených ako negatívnych na koronavírus. Informovala o tom v sobotu hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

Ministerstvo v tlačovej správe pripomína, že už niekoľko týždňov sú zriadené infolinky a e-mailový kontakt, kde epidemiológovia odpovedajú na otázky verejnosti 24 hodín denne, sedem dní v týždni. Všetky informácie sú k dispozícii na stránke Ministerstva zdravotníctva SR: https://www.health.gov.sk/Titulka Kontakty pre verejnosť vrátane všetkých správ o koronavíruse sú dostupné na adrese: https://www.health.gov.sk/?koronavirus-covod-19

Na hraničných priechodoch s rakúskou hranicou sa realizujú kontroly, ľudia, ktorí prichádzajú na Slovensko dostávajú informačné letáky z dielne Úradu verejného zdravotníctva SR s praktickými informáciami a radami ohľadom koronavírusu. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí rozposiela všetkým ľuďom, ktorí prichádzajú na územie Slovenska, sms správy s praktickou informáciou ohľadom koronavírusu.

Ministerstvo dopravy zabezpečilo, že na letiskách v Bratislave, v Poprade a v Košiciach sa realizujú kontroly aj v zmysle merania teploty cestujúcim. Všetky informácie ohľadom cestovania sú zverejnené na stránke Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR tu: http://www.mzv.sk/

Viac o téme: VzorkyBratislavaSlovenskoKoronavírusMinisterstvo zdravotníctva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu