Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

PREDPOVEĎ na týždeň: FOTO Žiadna zima, bude ako na jar! Meteorológovia avizujú veľmi teplý deň

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Teplá zima bude pokračovať. V pondelok sa maximálna denná teplota dokonca vyšplhá na 16 stupňov. Následne sa však začne ochladzovať, no na danú ročnú dobu budú denné teploty stále nezvyčajné.

Čítajte aj: Počasie sa zbláznilo?! VIDEO Bratislavčania cez týždeň neverili tomu, čo sa deje na nebesiach


Pondelok

Medzi rozsiahlou tlakovou nížou nad severnou časťou Európy a oblasťou vyššieho tlaku vzduchu nad južnou Európou k nám od západu pred studeným frontom vyvrcholí prílev teplého vzduchu.

Do rána sa ochladí na 3 až -2, na západe územia a miestami aj na Orave a pod Tatrami na 7 až 3 stupne. Bude polojasno až oblačno, ráno sa ojedinele objaví hmla alebo nízka oblačnosť. Len výnimočne sa očakávajú slabé zrážky. Meteorológovia na danú ročnú dobu avizujú veľmi teplý deň.

Predpoveď počasia
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najvyššia denná teplota dovŕši 6 až 11, v západnej polovici územia a v podtatranskej oblasti väčšinou 11 až 16 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m dosiahne okolo 8 stupňov. Fúkať bude juhovýchodný až južný vietor rýchlosťou 10 až 30 km/h, ojedinele v nárazoch okolo 50 km/h. Na juhu stredného Slovenska a popoludní postupne aj inde bude len slabý vietor.

Utorok

Cez našu oblasť postúpi ďalej na východ studený front spojený s tlakovou nížou nad severnou Európou. Za ním sa od západu nad alpskú a karpatskú oblasť rozšíri výbežok tlakovej výše.

V noci bude veľká oblačnosť a na mnohých miestach sa vyskytnú prehánky alebo dážď, vo vysokých, nadránom už od stredných polôh, zas sneženie. Cez deň bude premenlivá oblačnosť a ojedinele treba rátať aj s prehánkami, od cca 900 m so snehovými.

Predpoveď počasia
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najnižšia nočná teplota poklesne 6 až 1 stupeň. Maximálna denná teplota sa vyšplhá na 8 až 13, na Orave a pod Tatrami na okolo 6 stupňov. Spočiatku bude fúkať slabý, postupne prevažne severozápadný vietor rýchlosťou 10 až 30, v nárazoch miestami 50 km/h. Na východe, a k večeru aj inde, bude prevažne slabý vietor.

Streda

Výbežok vyššieho tlaku vzduchu nad karpatskou oblasťou zoslabne. Súčasne bude v brázde nízkeho tlaku vzduchu postupovať od západu cez strednú Európu frontálny systém.

V noci a ráno bude prevažne malá, cez deň od západu postupne až veľká oblačnosť. Ojedinele, na západe miestami, hrozia prehánky alebo dážď, od stredných polôh sneženie. V noci a ráno sa ojedinele bude tvoriť poľadovica.

Predpoveď počasia
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Do rána teplota poklesne na 0 až -5, v dolinách a kotlinách ojedinele na okolo -7 stupňov. Počas dňa sa však oteplí na 6 až 11, teplota na severe sa miestami vyšplhá na cca 4 stupne. V noci bude fúkať slabý, cez deň prevažne juhozápadný vietor rýchlosťou 10 až 30, v nárazoch ojedinele okolo 45 km/h.

Štvrtok

V brázde nízkeho tlaku vzduchu postúpi cez našu oblasť ďalej na východ studený front frontálneho systému, za ktorým sa nad karpatskú oblasť prechodne rozšíri výbežok tlakovej výše.

Bude premenlivá, spočiatku prevažne veľká oblačnosť. Miestami, najmä na severe, treba rátať so snehovými prehánkami alebo snežením, v nižších polohách aj s dažďom so snehom alebo dažďom.

Predpoveď počasia
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Cez deň sa zrážky objavia len ojedinele. Najnižšia nočná teplota poklesne na 2 až -3 stupne. Maximálna denná teplota dosiahne 4 až 9 stupňov, na Orave a pod Tatrami sa oteplí na približne 2 stupne.

Piatok

Medzi tlakovou výšou nad juhozápadnou Európou a rozsiahlou tlakovou nížou so stredom nad Nórskym morom bude od západu do našej oblasti prúdiť morský vzduch.

Predpoveď počasia
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Oblačnosť bude premenlivá a miestami sa vyskytnú prehánky alebo dážď, od stredných polôh bude snežiť. Do rána sa ochladí na +1 až -4 stupne, v dolinách a kotlinách miestami na okolo -6 stupňov. V priebehu dňa sa teplota vyšplhá na 5 až 10, na severe miestami na približne 3 stupne.

Viac o téme: Predpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu