Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Zvrat v prípade Sólymosovho incidentu! Polícia prelomila mlčanie, nejde o trestný čin

László Sólymos Zobraziť galériu (2)
László Sólymos (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Januárový incident, v ktorom "hviezdil" aj minister životného prostredia László Sólymos, spôsobil otrasy na politickej scéne. Šéf envirorezortu totiž krátko po tom, ako sa o ňom dozvedela verejnosť, podal demisiu. Polícia vo štvrtok priniesla nové správy o prípade a informovala, že nešlo o trestný čin. Riešiť ho budú ako priestupok.

Incident sa odohral krátko po pol piatej poobede pred jednou z ázijských reštaurácii na Laurinskej ulici ešte 22. januára. Zasahovať museli aj policajti. Dnes už exminister životného prostredia bol jedným z aktérov, ďalším bol jeho brat. Výmenu názorov mali s personálom podniku. Obaja napokon skončili v policajnej cele, no ešte v ten deň ich aj prepustili.

Sólymos svoj čin oľutoval a povedal, že zažíva ťažké obdobie. Vzniknuté škody chce uhradiť.
Zobraziť galériu (2)
Sólymos svoj čin oľutoval a povedal, že zažíva ťažké obdobie. Vzniknuté škody chce uhradiť.  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

„Podľa doterajších informácií dvaja muži slovne ako aj fyzicky napadli personál tejto reštaurácie, pričom po ich vykázaní jeden z mužov poškodil a rozbil sklenenú výplň vchodových dverí tejto reštaurácie. Po príchode hliadka PZ dvoch mužov - L.S. a Z.S. obmedzila na osobnej slobode a eskortovala na policajné oddelenie,“ reagovali v januári ochrancovia zákona na sociálnej sieti s tým, že bola spôsobená škoda vo výške tisíc eur.

EXKLUZÍVNE VIDEO Ministra Sólymosa a jeho brata napadol zamestnanec reštaurácie

V prípade roztržky pritom polícia začala krátko na to aj trestné stíhanie vo veci trestného činu výtržníctva a vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci.

Napokon však incident budú riešiť ako priestupok. "Po vykonaní všetkých potrebných úkonov bol predmetný skutok uznesením povereného príslušníka PZ postúpený v zmysle ustanovení § 214 zákona 301/2005 Z. z. trestného poriadku na Referát priestupkov Okresného úradu v Bratislave," uviedli na svojej facebokoovej stránke.

Sólymos: Ľudsky som zlyhal

Sólymos sa po incidente ospravedlnil. Svoje konanie označil ako ľudské zlyhanie s tým, že zažíva ťažké obdobie v rodinnom živote. Rozhodol sa preto podať demisiu a odísť z čela envirorezortu. 

Minister životného prostredia László Sólymos podal demisiu

„Všetky vzniknuté škody uhradím. Ospravedlňujem sa každému, koho sa moje správanie dotklo. Som pripravený niesť za svoje ľudské zlyhanie zodpovednosť,“ povedal. „Preto podávam demisiu a nebudem sa viac k tejto veci vyjadrovať.“ Na otázky novinárov po svojom vyhlásení neodpovedal.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová na konci januára jeho demisiu prijala a dočasne poverila vedením ministerstva životného prostredia ministra dopravy Árpáda Érseka.

Viac o téme: IncidentPolícia BratislavaLászló Sólymos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu