Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pojednávanie v kauze Kuciak: Na súde vypovedali ďalší znalci, verejnosť je opäť prítomná

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Peter Korček)

PEZINOK - Vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej vypovedali v pondelok pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku znalci z oblasti medicíny, antropológie, chémie a balistiky. Dnes sa očakáva výpoveď ďalších znalcov.

  • Šiesty deň pojednávania vypovedal Miroslav Kriak a Štefan Mlynarčík, ktorí spolu s Petrom Tóthom sledovali novinárov
  • Štvrtý deň hlavného pojednávania vypovedal finančník Jaroslav Haščák aj nitriansky podnikateľ Norbert Bödör, ktorý podľa Tótha spolufinancoval sledovanie novinárov
  • Podnikateľ poprel, že by spolufinancoval sledovanie novinárov
  • vypovedali aj kolegovia zavraždeného novinára
  • Podľa nich Ján Kuciak ohrozoval beztrestnosť Mariana Kočnera
  • Kočner aj Alena Zsuzsová mali vypovedať na poslednom pojednávaní, obaja odmietli
  • Zsuzsová avizovala, že na najbližšom súde zodpovie aj tisíc otázok
  • Očakáva sa výpoveď znalcov, ktorí vypracovali psychologické posudky, zrejme bude vylúčená verejnosť

Pojednávanie v kauze Kuciak:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Peter Korček)

 

14:48 Dnešný online preto končíme, pokračovať budeme vo štvrtok. 

14:45 Na súde sa čítajú ďalšie psychologické posudky obžalovaných. Prítomný je len Tomáš Szabó, ostatní požiadali o konanie v neprítomnosti. 

14:00 Po prestávke sa rodiny zavraždených tak, ako včera, do pojednávacej miestnosti nevrátili. O pitve Jána a Martiny počúvať nechcú.

12:55 Súd vyhlásil hodinov'ú obednú prestávku, po nej budú vypovedať znalci, ktorí robili pitvu Jána Kuciaka.

12:15 Médiá a verejnosť zatiaľ čakajú na chodbe alebo v miestnosti, ktorá je pre nich vyhradená.

12:13 Už viac ako dve hodiny vypovedajú znalci k zdravotnému stavu obžalovanej Zsuzsovej. Na ostatných obžalovaných sa zatiaľ nevzťahuje vylúčenie verejnosti, môžu však o to požiadať dodatočne.

09:49 Ako sa predpokladalo, na čas kedy budú vypovedať znalci z odboru psychológie a psychiatrie, je verejnosť vylúčená. 

09:47 To, či je zakázaný online prenos úplne alebo sa zákaz vzťahuje na konkrétny spôsob informovania, nie je jasné. Zástupcovia médií o tom diskutovali aj cez prestávku.

09:19 Sudkyňa zároveň zakázala vyhotovovanie fotografií a kamerových záznamov aj počas prestávok. Odôvodnila to tým, že každý má právo na nerušenú prestávku. Fotografie a videá, ktoré Topky doteraz zverejňovali, a ktoré sú použité aj v tomto ONLINE prenose, boli zhotovené ešte pred zákazom, ktorý vydal senát.

09:05 Sudkyňa na začiatku upozornila médiá, že ONLINE prenosy, ktoré robia aj Topky, nie sú v súlade s nariadením súdu a môže byť uložená poriadková pokuta. Povedala, že médiá tak obišli zákaz robenia zvukového online prenosu.

09:03 Z obžalovaných je dnes prítomný len Tomáš Szabó. Ostatní požiadali o konanie v ich neprítomnosti, Marčeka senát vylúčil na samostatné konanie. 

08:58 Pri stoloch nie sú ani zástrčky na notebooky, ako to zvyčajne býva. Predpokladá sa preto, že verejnosť bude z dnešného pojednávania vylúčená tak, ako to žiadal Zsuzsovej právny zástupca. 

08:57 Deň začal pre verejnosť a médiá inak, ako zvyčajne. Do pojednávacej miestnosti púšťali najskôr francúzske médiá, potom české a až nakoniec slovenské. 

08:56 Začína sa ôsmy deň hlavného pojednávania v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka. 

Dnes sa očakáva výpoveď znalcov aj z oblasti psychológie a psychiatrie. Vypovedať má aj Anton Heretik, ktorý robil psychologické posudky obžalovaným Alene Zsuzsovej, Miroslavovi Marčekovi a Tomášovi Szabóovi. 

Súd v kauze vraždy Kuciaka ONLINE: Rodičia obetí odišli, hrozné detaily streľby a pitvy nezniesli

Marian Kočner sa psychologickému skúmaniu od Heretika odmietol podrobiť. Na utorkové pojednávanie Kočner nepríde, keďže požiadal o konanie v neprítomnosti. V súvislosti s výsluchom znalcov navrhol obhajca obžalovanej Zsuzsovej Štefan Neszméry, aby bola vylúčená verejnosť. Uviedol totiž, že Alena Zsuzsová nedáva súhlas na to, aby sa verejnosť oboznamovala s jej zdravotným stavom.

Viac o téme: VraždaObvineníJán KuciakMartina Kušnírová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu