Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

AKTUÁLNE Ďalšie podozrenie na koronavírus na Slovensku: Pacienta prijali v Ružomberku

(Zdroj: topky)

RUŽOMBEROK - Na Slovensku sa objavilo ďalšie podozrenie na koronavírus, ktorý prepukol v Číne. Ide už o tretí prípad, u predchádzajúcich dvoch pacientov sa podozrenie nepotvrdilo.

Vo vojenskej nemocnici v Ružomberku prijali pacienta s podozrením na koronavírus. V nedeľu večer to potvrdila hovorkyňa nemocnice Petra Dišková s tým, že bližšie informácie poskytnú neskôr. Informujú o tom tvnoviny.sk.  Pred pár dňami previezli do martinskej nemocnice dvoch pacientov, ktorí sa vrátili z Číny a necítili sa dobre. Koronavírus sa však u nich nepotvrdil. 

V Thajsku zaznamenali úspech pri liečbe koronavírusu: Použili koktail liekov

Ďalších dvoch Slovákov a Čechov evakuoval z Číny Francúzi. Z letiska v pražskej časti Ruzyně skupinu Čechov transportuje sanitka do Nemocnice na Bulovke, kde sú pripravené izby v karanténe, a po dvoch Slovákov si prídu lekári zo Slovenska.

"Po dohode so slovenskou vládou sme ponúkli v českom špeciáli z Bruselu tiež dve miesta pre slovenských občanov," povedal v nedeľu už skôr český minister zahraničných vecí Tomáš Petříček. Francúzsky špeciál vzlietol zo stredočínskeho Wu-chanu, uzavretého epicentra šírenia nového koronavírusu, ráno po 02.00 h SEČ, a skoro popoludní pristál na vojenskom letisku na juhu Francúzska.

Čechov aj Slovákov teraz čakajú dva týždne v prísnej karanténe, bude im odobratá vzorka krvi na vyšetrenie ako aj stery z úst. 

Evakuovali aj Maďarov

Sedem občanov Maďarska sa v nedeľu večer krátko po 20.00 h vrátilo cez Francúzsko z čínskeho mesta Wu-chan do Budapešti. Informovala o tom verejnoprávna televízia M1. Hovorca maďarského ministerstva zahraničných vecí Tamás Menczer povedal, že evakuovaní Maďari sú zdravotne v poriadku a nemajú žiadne príznaky nákazy.

Z budapeštianskeho letiska, kam prileteli z juhofrancúzskej vojenskej základne Istres maďarským vojenským špeciálom, skupinu sprevádzanú lekárom a zdravotníkmi mali previezť dve vozidlá maďarskej záchranárskej služby OMSZ do Juhopeštianskej nemocnice Centrum. Tam ich izolujú na 14 dní v karanténnej budove centra hematológie a infektológie.

Viac o téme: PodozrenieSlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu