Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

V Ružomberku hospitalizovali letušku s podozrením na koronavírus! Dorazili prvé výsledky testov

Podozrenie na ochorenie koronavírusom sa u letušky nepotvrdilo
Podozrenie na ochorenie koronavírusom sa u letušky nepotvrdilo (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

RUŽOMBEROK - S podozrením na ochorenie koronavírusom priviezli do Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku v nedeľu popoludní vozidlom záchrannej služby 33-ročnú letušku. Doposiaľ dostupné výsledky vyšetrení u pacientky, ktorú hospitalizovali v ÚVN v Ružomberku, poukazujú na bakteriálne a nie na vírusové ochorenie. Informovala hovorkyňa nemocnice Petra Dišková.

"Pri zohľadnení absencie cestovateľskej anamnézy v rizikovej oblasti, ako i posledného letu mimo inkubačné obdobie, prakticky vylučujú infekciu koronavírusom. Pacientke na základe tohto bola zrušená karanténa a bude prepustená do domáceho liečenia," informovala Dišková.

"Pacientka mala príznaky infekčného ochorenia s teplotou nad 38°C. Ešte pred príchodom sanitky rodina konzultovala zdravotný stav pacientky s infekčnou klinikou ÚVN. Keďže pacientka nemá pozitívnu cestovateľskú anamnézu, nenachádzala sa v poslednej dobe v oblasti s výskytom koronavírusu, bolo jej odporučené domáce liečenie. I napriek tomu rodina k pacientke privolala rýchlu záchrannú službu, ktorá ju priviezla do nemocnice," uviedla k hospitalizácii hovorkyňa nemocnice.


Češka prežívala v Číne peklo: S bábätkom ju nepustili do lietadla... Po hodinách drámy prišiel zvrat


Ako ďalej uviedla hovorkyňa nemocnice, dnes v dopoludňajších hodinách sa na ambulantné vyšetrenie na infektologickú kliniku ÚVN dostavili dvaja ďalší pacienti s pozitívnou cestovateľskou anamnézou. "Ide o manželov, u ktorých boli odobraté vzorky krvi na vyšetrenie koronavírusu. Keďže sú na konci inkubačnej doby a nemajú príznaky akútneho ochorenia, na základe rozhodnutia lekára budú izolovaní v domácom prostredí," dodala Dišková.

Viac o téme: LetuškaSlovenskoRužomberokKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu