Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Truban prišiel o ďalšieho člena: Mladý progresívec si povedal DOSŤ! Problémy s koalícou

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

PRIEVIDZA - Mesiac pred parlamentnými voľbami opúšťa koalíciu PS/Spolu ďalší člen. Najmladší progresívny poslanec Branislav Gigac sa rozhodol odísť pre nezhody v koalícii. Svoje rozhodnutia oznámil na sociálnej sieti.

Branislav Gigac odchádza z Progresívneho Slovenska po viac ako dvoch rokoch. "Vždy som veril, že politika, sa musí robiť inak. Že ak chceme zmeniť Slovensko, kraje, naše mestá a obce, musia vstúpiť do verejného života noví, slušní a dobrí ľudia. Ľudia, pre ktorých transparentnosť, hospodárnosť a dobro budú dôležité hodnoty. Z PS odchádzam po viac ako dvoch rokoch. Po viac ako dvoch aktívnych rokoch v hnutí, ktorému som venoval tisícky hodín svojho času ( rád! ), energie a nebál som sa zobrať ani jeho značku vo voľbách, v ktorých som získal dôveru a stal sa tak najmladším progresívnym poslancom na Slovensku," napísal Gigac v stanovisku. 

Agresívny míting kotlebovcov v Trnave: Maskovaní "hrdinovia" trhali transparenty, zasahovala polícia

Mladý progresívec ďalej tvrdí, že na vlastnej koži zažil klamstvá a intrigy.  "Klamali o mne vedeniu strany, vypisovali na mňa e-maily a machrovali, ako ma z PS dostanú von. Našťastie sú v PS stále skvelí ľudia, ktorí vidia čo robím a nenaleteli na túto starú politiku. Neurobil som nič, čo by bolo proti hodnotám hnutia, práve naopak - v komunále som hájil a stále hájim dôvody, prečo PS vzniklo - lebo chceme slušnú, transparentnú, nekorupčnú a dobrú politiku. Ja som si len dovolil, jasne sa postaviť voči kšeftom s pozemkami nášho koaličného partnera (a to nie je všetko), čo ma stálo nie len stranícku integritu, dôveru vedenia hnutia, miesto na kandidátke, ale aj skoro vylúčenie," ozrejmil.

Katarína Macháčková
Zobraziť galériu (2)
Katarína Macháčková  (Zdroj: TASR)

Gigac zrejme narážal na jeho kolegyňu zo SPOLU,  primátorku Prievidze Katarínu Macháčkovú, ktorej potrestanie žiadal. Tá čelí kritike pre mestské pozemky. V apríli 2006 súhlasila s ich predajom za nízku sumu. Približne 1500 metrov štvorcových sa predalo za asi 130-tisíc slovenských korún. Poslankyňa neskôr tvrdila, že šlo o bežný predaj, aké mesto realizovalo v roku 2006 množstvo. „V uvedenom období mesto Prievidza predávalo viaceré pozemky za účelom výstavby rodinných domov, keďže malo zámer podporiť výstavby infraštruktúry,“ vysvetľovala Macháčková. 

Do inej strany sa nechystá

Gigac sa podľa vlastných slov nechystá do žiadnej inej strany a chce sa naplno venovať Prievidzi a svojej poslaneckej práci.

"Chcem z tohto miesta vyvrátiť akékoľvek dohady o mojom inom straníckom angažovaní. Budem sa naplno venovať svojej poslaneckej práci a budovaniu iniciatívy Lepšia Prievidza, a naďalej viesť klub demokratickej opozície v zastupiteľstve, no bez straníckej príslušnosti," dodal poslanec.

Viac o téme: OdchodProgresívne SlovenskoSPOLUBranislav Gigac
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu