Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Portugalskú Fatimu navštívila parlamentná delegácia: Danko poukázal na osobitnú mariánsku úctu

Andrej Danko pri prijatí u predsedu Republikového zhromaždenia Portugalska Eduarda Ferra Rodriguesa.
Andrej Danko pri prijatí u predsedu Republikového zhromaždenia Portugalska Eduarda Ferra Rodriguesa. (Zdroj: EASYFOTO TASR - Jaroslav Bublinec)

FATIMA - Pútnické miesto Fatima v Portugalsku navštívila v utorok slovenská parlamentná delegácia na čele s predsedom Národnej rady (NR) SR Andrejom Dankom (SNS). Boli v nej aj podpredseda parlamentu Béla Bugár (Most-Híd) a bývalý podpredseda NR SR Martin Glváč (Smer-SD). Na stretnutí s kaplánom Svätyne Fatimskej Panny Márie Miguelom Sotomayorom poukázal Danko na osobitnú mariánsku úctu na Slovensku.

"Sme šťastný národ, čo má Pannu Máriu za patrónku," povedal a pripomenul lokality v oblasti hlavného mesta Slovenska, ktoré sú jej zasvätené – najstaršie pútnické miesto na Slovensku v neďalekej Marianke a kaplnku Ružencovej Panny Márie v Dúbravke. Fatimská bazilika je rovnako zasvätená Ružencovej Panne Márii.

Dankova delegácia sa počas oficiálnej návštevy Portugalska stretla s predsedom parlamentu Eduardom Ferrom Rodriguesom a niekoľkými poslancami. Slovenský veľvyslanec v Lisabone Oldřich Hlaváček tiež predstavil Slovenskú školu v Portugalsku, ktorá vznikla z iniciatívy veľvyslanectva a jej úlohou je posilňovať identitu slovenských detí v Portugalsku. Podľa neoficiálnych odhadov žije v tejto krajine 500 - 600 Slovákov. Slovenská delegácia sa vracia do vlasti v utorok popoludní.

Viac o téme: PortugalskoAndrej DankoPanna MáriaFatima
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu