Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Gál sa stretol so šéfom špecializovaného súdu: Od Trubana chce aj písomné vysvetlenie

Gábor Gál
Gábor Gál (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd) sa ešte v pondelok 20. januára stretol s predsedom Špecializovaného trestného súdu Michalom Trubanom. Od šéfa súdu žiada minister písomné vysvetlenie medializovaných prípadov pre údajné Trubanove kontakty na závadové osoby. Informoval o tom tlačový odbor rezortu spravodlivosti. Ešte minulý pracovný týždeň preto žiadala odvolanie Trubana opozičná strana Sloboda a Solidarita (SaS).

„Minister spravodlivosti sa v pondelok osobne stretol s predsedom Špecializovaného trestného súdu Michalom Trubanom, od ktorého požadoval vysvetlenie medializovaných informácií v súvislosti s jeho úkonmi. Niektoré medializované informácie predseda súdu vyvrátil, preto ho minister požiadal, aby svoje tvrdenia podložil dôkazmi písomne,“ informoval tlačový odbor v stanovisku. Meno šéfa súdu sa malo údajne objaviť aj v odkazoch Mariana K. z väzby na takzvaných motákoch.

Dcéru predsedu súdu, Natáliu Trubanovú, navyše náhodným výberom ustanovili ako náhradnú advokátku Mariana K. v prípade, ak by bol jeho súčasný právnik Marek Para potrestaný Slovenskou advokátskou komorou. Para, ktorý zastupuje Mariana K. v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, sa totiž spomína v prípade možného ovplyvňovania procesov. Obžaloba tvrdí, že Marian K. si vraždu Kuciaka objednal. K vražde sa už medzičasom priznal strelec Miroslav M. a aj sprostredkovateľ Zoltán Andruskó. Truban akékoľvek kontakty s obžalovaným Marianom K. odmietol.

Viac o téme: VysvetlenieSaSGábor GálMichal Truban
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu