Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VOĽBY 2020 Harabin zaútočil na prieskumy, ktoré ho posielajú do dôchodku: Toto majú byť dôkazy?!

Harabin neverí oficiálnym prieskumom Zobraziť galériu (4)
Harabin neverí oficiálnym prieskumom (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Bývalý predseda Najvyššieho súdu SR a niekdajší minister spravodlivosti Štefan Harabin nemá na aktuálne čísla prieskumov verejnej mienky pozitívneho slova. Líder strany Vlasť sa nechal počuť, že čísla sú podľa neho zmanipulované a jeho "vlastné prieskumy" mu predpovedajú oveľa vyššie hodnoty.

"Ide o to, že sme presvedčení, že mainstreamové médiá a výskumné agentúry pracujú v prospech svojich chlebodarcov, oligarchov a záujmových skupín. Preto je veľmi pravdepodobné, že sa manipuluje aj s výsledkami volebných prieskumov. K tomuto záveru nás vedú tri indície," tvrdí strana Vlasť.

Strana Vlasť a líder
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Alexandra Čunderlíková)

Podľa nich má byť hlavným dôvodom vyšších preferencií záujem o mítingy. "Po celom Slovensku sa stretávame s tisíckami občanov, ktorí sú oprávnene nespokojní, nahnevaní a chcú zmenu – chcú poriadok a spravodlivosť pre všetkých, nielen pre bohatých," myslia si v strane.

Na druhé miesto nepochybne postavili argument, ktorý vychádza z výsledkov prezidentských volieb. "Viac ako 300 tisíc ľudí, čo je viac ako 14%, vtedy dalo hlas práve Štefanovi Harabinovi – jeho agenda a hodnoty, ktoré dlhodobo presadzuje, sa nezmenili. Tretím argumentom, prečo sme presvedčení, že prekročíme 5% a dostaneme sa do parlamentu, je skutočnosť, že voliči určitých strán nemajú potrebu deklarovať skutočné preferencie mainstreamovým médiám a agentúram," pokračuje strana.

Strana Vlasť a líder
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Alexandra Čunderlíková)

Do pozornosti uvádzajú aj rozdielnosť výsledkov v prieskumoch a v konečných číslach po voľbách u ĽSNS alebo Sme rodina. "Agentúra Focus nám v lete 2019 namerala potenciál takmer 20%, naše aktuálne prieskumy nám ukazujú potenciál 8% - 12%," uzavrela strana.

Osudové stretnutie

Na záver dodajme, že posledný prieskum agentúry AKO dáva strane 1,7-percentnú podporu, januárový Median SK zas 2 percentá. Strana pritom dosahovala v prieskume aj vyšší výsledok. Jedným z nich je napríklad aj novembrový Focus, ktorý strane nameral 3-percentnú podporu.

VOĽBY 2020 Harabin zaútočil
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

V novembri sa však uskutočnilo stretnutie Štefana Harabina s predsedom ĽSNS Marianom Kotlebom, ktoré skončilo totálnym fiaskom, keď líder kotlebovcov demonštratívne odišiel z tlačovej konferencie Harabina. Odvtedy sa čísla oficiálnych agentúr pre stranu Vlasť nepohli veľmi nahor, skôr opačne.

Viac o téme: VoľbyPrieskumyŠtefan HarabinVlasťParlamentné voľby 2020
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu