Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Ministerka Kramplová sa vrátila na družstvo

Zdenka Kramplová si na JRD vo Vinohradoch musela aj symbolicky „štiknúť“ nástup do práce. Zobraziť galériu (2)
Zdenka Kramplová si na JRD vo Vinohradoch musela aj symbolicky „štiknúť“ nástup do práce. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Tomu sa hovorí návrat vo veľkom štýle! Nová ministerka pôdohospodárstva Zdenka Kramplová sa včera po dvadsiatich šiestich rokoch vrátila na miesto činu. Vyprovokoval ju na to Nový Čas, ktorý jej pripomenul, že kariéru začínala na JRD v bratislavských Vinohradoch.

Nastúpila tam ako čerstvá absolventka Poľnohospodárskej akadémie v bulharskom Plovdive so zameraním na vinohradnícke záhradníctvo. Bývalí kolegovia držia ministerke vo funkcii nielen palce, ale sa na jej príchod riadne prichystali. Na družstve si Kramplová musela dokonca označiť kartičku so svojím menom.

Azda najviac sa na ňu tešil jej bývalý vedúci Roger Polkoráb (79). „Ja som ju zaúčal do tajov vinohradníctva,“ povedal. „Vyfasoval ma, aby ma viedol ako elévku. Asi rok som robila asistentku agronóma,“ prezradila ministerka.

Podľa Kramplovej sa na družstve veľa zmenilo, ale potešilo ju, že bazén, kde si neraz zaplávala, ešte stále „žije“, aj keď nenapustený. V prípade núdze by sa do prvej práce aj vrátila, ale určite už nie za vtedajších 1 800 korún mesačne! Veď dnes zarobí až päťdesiatkrát viac.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu