Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

AKTUÁLNE Disciplinárna komisia rozhodla: Za klamstvá o Kočnerovi dostala Jankovská prísny trest

(Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Disciplinárny senát na neverejnom zasadnutí vyhovel návrhu predsedníčky súdnej rady Lenky Praženkovej a pozastavil Jankovskej výkon funkcie sudkyne.

Bývalá štátna tajomníčka a sudkyňa Monika Jankovská už nebude môcť súdiť. Informoval o tom DenníkN. Môžu za to klamstvá o obžalovanom Marianovi Kočnerovi. Jankovská tvrdila, že s ním neudržiavala žiadne kontakty, komunikácia cez aplikáciu Threema však dokazovala niečo iné. 

Kočnerova THREEMA odhalila klamstvo Jankovskej: Keď mi na to novinári prídu, som v p*či!

Návrh na disciplinárne konanie podala Praženková deň pred Vianocami a žiadala pozastavenie funkcie sudkyne. Pre Jankovskú je to už druhé disciplinárne konanie. Prvý návrh podal minister spravodlivosti Gábor Gál. 

Jankovská vtedy klamala o advokátovi Radomírovi Bžánovi a o jej návšteve v jeho vile v Chorvátsku. Urobila tak verejne a dokonca to priznala aj Kočnerovi. Jankovská si s Kočnerom mala vymeniť až 6000 správ.

Z komunikácie medzi Marianom Kočnerom a Monikou Jankovskou, okrem iného, vyplýva, že mali spoločne ovplyvňovať sudcov, ktorí rozhodovali v kauzách zmeniek TV Markíza, kým boli iba civilným sporom. Civilné konanie o zmenkách bolo prerušené po tom, ako boli Kočner a Pavol Rusko obžalovaní z ich falšovania a marenia spravodlivosti. Jankovská autenticitu tejto komunikácie odmieta.

Viac o téme: Sudkyňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu