Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kriminálna kariéra modrookej Slovenky skončila! Renáta (46) je doma, Europol neoblafla ani zmenou imidžu

Europol pripravil v spolupráci s európskymi políciami informatívnu kampaň Zobraziť galériu (2)
Europol pripravil v spolupráci s európskymi políciami informatívnu kampaň "Zločin nemá pohlavie". (Zdroj: Reprofoto:eumostwanted.eu)

BRATISLAVA - Medzi poznávacie znamenia 46-ročnej Slovenky Renáty Lorincovej patrili výrazné modré oči a havranie vlasy. V Európe bola známa. Nešlo však o žiadnu filmovú hviezdu z našich končín. Neslávne sa zviditeľnila "vďaka" svojej kriminálnej kariére. Tej však odzvonilo. O stopku sa postaral Europol aj "Lovci lebiek".

O tom, že Europol pripravil v spolupráci s európskymi políciami informatívnu kampaň "Zločin nemá pohlavie", ktorou chce poukázať na to, že medzi najhľadanejšími Európanmi sú aj osoby ženského pohlavia, sme vás informovali v októbri.

FOTO Drogy, vraždy aj násilný sex: Tváre žien, s ktorými by ste sa maznať rozhodne nechceli

Skrýša v zámorí aj zmena imidžu

Na zozname hľadaných sa objavila aj Slovenka Renáta Lorincová, ktorú tento rok právoplatne odsúdili na tri roky nepodmienečného trestu pre pokračovací zločin podvodu a pokračovací zločin neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty.

Toto je najhľadanejšia Slovenka.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Ako zamestnankyňa banky totiž vykonávala nedovolené transakcie. Samozrejme, bez súhlasu klientov.

Skrýšu napokon našla v Spojených štátoch amerických. No ani poriadna vzdialenosť od domoviny jej nepomohla. Dokonca ani zmena imidžu. Z tmavovlásky sa totiž stala blondína a havranie vlasy sú minulosťou. Video, na ktorom je vidieť, ako vyzerá Renáta dnes, zverejnila polícia na sociálnej sieti. Napokon totiž predsa len skončila v putách.

Rok 2020 za mrežami

Ako informoval hovorca Prezídia PZ Michal Slivka, na základe získaných informácií, ktoré boli odoslané partnerským zložkám v USA, došlo ešte v októbri 2019 vo veľmi krátkom čase k zadržaniu hľadanej osoby príslušníkmi Federálneho úradu imigračnej a hraničnej polície.

"Predposledný deň roka 2019 (30.12.) bola zadržaná Slovenka dodaná na miesto výkonu trestu na Slovensku," uzavrel hovorca. Slovenka teda blížiaci sa rok 2020 prežije už doma. Nie však na slobode.

Viac o téme: VäzenieSlovenkaEuropol
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu