Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Obžalovaní necítia vinu: Obeť surovo dobili a zasypali vápnom

Trojica obžalovaných Marián B. (vľavo) a bratia Ján a Róbert K. Zobraziť galériu (4)
Trojica obžalovaných Marián B. (vľavo) a bratia Ján a Róbert K. (Zdroj: Nový Čas)

ŽILINA - Mali ho dobiť na smrť a jeho telo zasypať vápnom. Trojica údajných vrahov oravského stolára Mariána Kaššáka († 36) si však zachováva nehybnú tvár. Včera ich priviedli na pojednávanie Okresného súdu v Žiline, no čoskoro bolo odročené. Za beštiálnu vraždu im hrozí 25 rokov basy, prípadne doživotie.

Zo žilinskej väznice priviedla trojicu mužov policajná eskorta v putách. „Necítim sa vinný,“ vyhŕkol jeden z obžalovaných. Na súdne pojednávanie prišla aj matka mŕtveho stolára.

„Je to hrozná vec, čo spravili, nielen pre mňa, ale aj pre synove tri deti,“ smutne vraví Cecília Kaššáková (66). Manželka zavraždeného muža na súde chýbala. „Ja som už vypovedala na predchádzajúcich pojednávaniach. Teraz súd zrejme pozýva ďalších svedkov,“ uviedla Eva Kaššáková (30). Podľa hovorkyne súdu Ivany Lukšovej odročili hlavné pojednávanie pre neprítomnosť jedného z obhajcov obžalovaného a náhradnej sudkyne.

Údajný objednávateľ vraždy Marián B. (31) mal nahovoriť Jána a Róberta K., aby mu pri nej pomohli. Vlani koncom mája spoločne vylákali nebohého Mariána z domu pod zámienkou, že si od neho ako od remeselníka chcú niečo objednať. Následne ho odviezli do rodinného domu v Tvrdošíne, kde ho dobili až na smrť. Telo potom vložili do vybagrovanej jamy a zasypali vápnom. Polícia ho našla vlani 4. augusta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu