Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Podvedený dedko Milan (81): Bol som hlupák, dal som im 100-tisíc!

Nešťastný dedko Milan (81) prišiel o celoživotné úspory.
Nešťastný dedko Milan (81) prišiel o celoživotné úspory.

NOVÉ MESTO - Ďalší nešťastný dedko! Neznáma dvojica podvodníkov pripravila dôverčivého dôchodcu Milana o 100-tisíc Sk. Muž, ktorý sa vydával za jeho vnuka, starého pána požiadal, aby mu po jeho kamarátovi poslal 100-tisíc korún na kúpu auta.

„Zatelefonoval mi a predstavil sa ako môj vnuk. Hovoril, že chce prekvapiť rodičov a výhodne im kúpiť volkswagen. Ale vraj nemá dosť peňazí. Uhovoril ma a išiel som do neďalekej banky. Vybral som takmer všetky úspory,“ spomína nešťastný dôchodca. Podľa jeho slov muž, ktorý sa predstavil ako jeho vnuk, k nemu domov potom niekoľkokrát telefonoval, že po peniaze posiela kamaráta. „Najskôr som neznámemu nechcel dať toľko peňazí, ale keď ten muž zatelefonoval znova, že je to jeho dobrý kamarát, tak som mu tie peniaze dal. Keď som o niekoľko dní rozprával s vnukom, zistil som, že ma podviedli! Bol som hlupák, že som im naletel,“ dodal dôchodca Milan (81) z Račianskej ulice, ktorý na dvojicu podvodníkov včera podal trestné oznámenie. Prípadom sa zaoberajú policajti z tretieho bratislavského okresu.

„Ide o známu praktiku podvodníkov. Najmä starší ľudia by si v tomto predvianočnom období mali dávať veľký pozor, nemali by zverovať peniaze neznámym ľuďom, ale vždy si overili, či naozaj ide o príbuzného. Rovnako by si mali dávať pozor na „výhodné“ ceny podomových predajcov a nepúšťali ich do bytov, lebo ich môžu okradnúť,“ vraví Marta Bujňáková z policajného prezídia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu