Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Mestské zastupiteľstvá v Košiciach budú v živom prenose na internete

Webkamera je umiestnená vo vestibule košickej  radnice a sníma prácu úradníkov. Zobraziť galériu (2)
Webkamera je umiestnená vo vestibule košickej radnice a sníma prácu úradníkov.

KOŠICE - Úradníci pod kontrolou! Kamera sníma prácu zamestnancov Kancelárie prvého kontaktu na košickom magistráte. Obyvatelia mesta si dianie vo vestibule radnice môžu pozrieť na internete na webových stránkach Košíc. Magistrát prišiel i s ďalšími novinkami, ktoré návštevníkom uľahčia život.

Webkamery sú na košickej radnici dve - vo vestibule a v rokovacej sále, kde zasadajú poslanci. Prvá sníma dianie a návštevníkov v Kancelárii prvého kontaktu. Čiže ak si chce obyvateľ niečo vybaviť, pomocou kamery si zistí, či nebude dlho čakať. Druhá by okrem obrazu mala prenášať aj zvuk. Košičania sa tak dozvedia, o čom práve rokujú mestskí poslanci. Na stránke mesta sú tak už spolu štyri odkazy na kamery, pretože ďalšie dve sledujú dianie na Hlavnej ulici. Novinkou je samoobslužný informačný kiosk vo vestibule. „Zapína sa automaticky po priblížení osoby do vzdialenosti asi jedného metra. Ovláda sa klávesnicou, ale aj dotykovým displejom,“ uviedla hovorkyňa košickej radnice Jana Geročová.

Košičania v ňom nájdu viac ako 20 internetových stránok týkajúcich sa mesta, verejnej správy, cestovných poriadkov či obchodného a živnostenského registra. Radnicu kiosk stál 180-tisíc Sk. „Onedlho pribudne aj automat na cestovné lístky, kde sa budú dať aj nabíjať čipové karty na mestskú dopravu,“ dodala J. Geročová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu