Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

SMUTNÉ VÝROČIE Ernesta Valka zavraždili pred deviatimi rokmi: Spomína sa aj v súvislosti so zmenkami

Ernest Valko Zobraziť galériu (4)
Ernest Valko (Zdroj: SITA)

LIMBACH/BRATISLAVA - Ernest Valko vyrastal v právnickej rodine, napriek tomu, jeho kroky smerovali najskôr k chémii. Po tom, ako zistil, že je alergický na niektoré druhy chemikálií štúdium ukončil a začal kráčať v otcových šľapajach.

Presne pred deviatimi rokmi zavraždili prominentného právnika Ernesta Valka. Jeho meno sa opäť spomína v súvislosti s kauzou falšovania zmeniek televízie Markíza, z ktorého sú obžalovaní Marian Kočner a Pavol Rusko. Obaja zhodne popierajú, že by miliónové zmenky boli falošné. Nikto živý, okrem Kočnera s Ruskom, ich však nevidel. Obžalovaní hovoria, že s nápadom na zmenky prišiel práve Ernest Valko. Ten to však už potvrdiť nemôže.

Hrob Ernesta Valka
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Maarty)

Kočner tvrdil aj to, že ho Ernest Valko zastupoval. To bolo však sporné s jeho výpoveďou v čase, keď právnika zavraždili. Vtedy tvrdil, že ho Ernest Valko nikdy nezastupoval. 

Vyšetrovanie vraždy Valka ukončené: Detaily ako zabili Valka, tieto náhody stále vyvolávajú otázky

Vražda bola vraj bola náhoda

Ernesta Valka zavraždili 9. novembra 2010 v jeho dome v Limbachu. Jeho telo bývalá manželka s dcérou vo večerných hodinách. Páchatelia mali Valkov dom niekoľko dní sledovať, a to aj zo záhradné domčeka. V osudný večer, predtým ako prišiel Valko domov, nasypali do komína chemikáliu, ktorá zapáchala v dome. 

Hrob Ernesta Valka
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Maarty)

Valko prišiel do domu a medzitým ešte telefonoval. Hovoril aj o tom, že v dome silno niečo zapácha, preto musel otvoriť okná. Cez ne sa mali páchatelia dostať dnu. Valka zabili jediným výstrelom priamo do srdca. V auguste 2018 vyšetrovatelia prípad ukončili s tým, že Valkova smrť bola dôsledkom zbabranej lúpeže. Mnoho ľudí však o tejto teórii však pochybuje, pretože z domu nič nezmizlo. Na Valkovej aktovke sa dokonca našla peňaženka, v ktorej bola značná hotovosť.

Hrob Ernesta Valka
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Maarty)

Podľa svedeckých výpovedí mal na Valka strieľať Jozef R., pričom právnika zasiahol jedným výstrelom do hrude. Vražedná zbraň bola vo vodnej nádrži neďaleko Pezinka, kde ju našli v roku 2017 vyšetrovatelia. V prípade, že Jozefovi vinu dokážu, hrozí mu 20 až 25 rokov väzenia. Druhý obvinený je Jaroslav K., ktorému hrozí za trestný čin lúpeže trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.

Pri obhliadke miesta činu urobili niekoľko chýb a robili ju na viackrát. Dokonca ju robili tak nedôkladne, že druhý revolver, ktorý Valko vlastnil, našli až týždeň po jeho vražde.

Viac o téme: VýročieZmenkyErnest Valko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu