Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Wisterová je stále bez svojich detí: Americká novinárka zverejnila šťastnú FOTO, niečo na nej nesedí

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Slovenská moderátorka Vera Wisterová prežíva jedno z najťažších období. Jej manžel Jeremy Hulsh ušiel do zahraničia spolu s jej dvoma malými synmi. Urobil tak počas súdom nariadeného stretnutia, preto naňho polícia vydala medzinárodný zatykač. Hulsh si však na pomoc zavolal americkú novinárku.

Podľa zatiaľ zistených informácií by sa osemročný Harlow a päťročný Theo mali nachádzať v USA. Média obletela aj informácia o iste americkej novinárke Maline Saval, ktorá na sociálnej sieti zverejnila fotografiu Hulsha so synmi a aj odkaz od "anonyma". 

Vera Wisterová prvý raz od únosu prehovorila: Vyhrážal sa, že ma zničí a prídem o deti!

Saval sa prezentuje ako novinárka, ktorá sa venuje témam detí, ktoré matky odtrhli od otcov. „Jeremy Hulsh a jeho deti sú v bezpečí po troch rokoch hrubého porušovania ľudských práv, korupcie a zajatia v Slovenskej republike, nasledovaných strašným únosom a zneužitím ich matkou, Verou Wisterovou. I keď podstúpila nepredstaviteľné kroky k ilegálnemu odcudzeniu Harlowa a Thea od ich otca a rodiny, s úsilím vymazať ich existenciu a zakryť jej zločiny, konečne zlyhala,” zneli slová Saval. Novinárka dokonca bola aj na Slovensku, aby údajne zistila to, aké sú skorumpované rodinné súdy. 

Blogerka, ktorá píše o hudbe

Saval je však Hulshovou kamarátkou, ktorá sa už niekoľkokrát o synov Wisterovej zaujímala. Podľa niektorých komentárov, ktoré sa množia pod fotkou Hulshu s deťmi, ide o blogerku, ktorá píše o hudbe. 

"Tento článok je čistý hejt na Wisterovú. Kto je táto novinárka? Aké sú jej výstupy? Tých pár článkov o hudbe, ktoré publikovala online? Mám dojem, že jej motiváciou sú len peniaze. Pýtam sa, kto ju zavolal na Slovensko a zaplatil jej to?" napísala istá Lucia. Podľa niektorých zdrojov by mohol byť "anonymom", ktorý mal daš novinárke informácie, samotný Hulsh.

Či je však motiváciou Saval skutočná snaha chrániť deti alebo sú za jej angažovanosťou peniaze, jasné nie je. Isté však je, že naťahovačkami rodičov a únosom detí, trpia len dvaja maloletí chlapci. Wisterová sa dlho nevyjadrovala, teraz však prehovorila. 

Wisterová je stále bez
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook Malina Saval)

„Obidve naše deti uniesol do cudziny, čím porušil právoplatné súdne rozhodnutie, na základe ktorého mal zákaz vycestovať s deťmi bez môjho súhlasu alebo prítomnosti mimo územia SR,“ uviedla moderátorka pre TASR. Deti mal podľa jej slov vrátiť vo štvrtok 24. 10. 2019 do 18.00, tak sa ale nestalo.

S deťmi sa mal stretávať pravidelne šestnásťkrát do mesiaca, v súlade s rozhodnutiami slovenských súdov. „Bližšie informácie o tom, ako otec s deťmi ušiel, vám teraz nemôžem a ani neviem poskytnúť, pretože sú predmetom vyšetrovania. Motív pozná len on. Viem však, že už počas nášho spolužitia mi opakoval, že ak sa pokúsim s ním rozviesť, zničí ma a prídem o deti,“ povedala Vera.

Vera Wisterová a Jeremy Hulsh
Zobraziť galériu (3)
Vera Wisterová a Jeremy Hulsh

Deti zavliekol do cudziny bez jej vedomia. „Ja som mu súhlas k vycestovaniu s deťmi nedala. Otec taktiež ani nepožiadal súd o nahradenie môjho súhlasu. Vôbec netuším, ako sa majú, ani či sú v poriadku. Som v kontakte so všetkými kompetentnými orgánmi. Otec pred slovenským súdom vyhlasoval, že rešpektuje, že deti žijú na území SR a chce ich na Slovensku aj vychovávať. Skutočnosť, že deti majú obvyklý pobyt na území SR od mája 2014 konštatoval slovenský a rovnako aj izraelský súd ešte v roku 2017.“

Viac o téme: DetiManželúnosVera WisterováJeremy Hulsh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu