Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Stredoškoláka obvinili z propagácie fašizmu

BRATISLAVA - Z prečinu podpory a propagácie skupín smerujúcich k potláčaniu základných práv a slobôd obvinila polícia 17-ročného študenta zo Zvolena.

Mladík je stíhaný na slobode, ako mladistvému mu hrozí trest odňatia slobody na jeden a pol roka. Polícia ho obvinila po utorňajšej preventívno-bezpečnostnej akcii na jednej zo stredných škôl vo Zvolene, kde muži zákona skontrolovali dvanásť tried. Akciu, na ktorej sa zúčastnilo 25 policajtov a sedem služobných psov, zamerala polícia na výskyt omamných a psychotropných látok, zbraní a streliva a na nezákonné propagovanie extrémizmu a fašizmu.

Podľa banskobystrickej policajnej hovorkyne Márie Faltániovej mal obvinený počas vyučovania oblečenú mikinu so symbolom skupiny Skrewdriver. Orlicu, ktorá pod krídlami skrýva švabachom napísané SS, mal mladý muž zároveň vytetovanú na ľavom predlaktí. Vznik skupiny Skrewdriver v Anglicku inicioval Stuart Donaldson, neskorší zakladateľ organizácie Blood & Honour. Kapela sa postupne stala vodcovskou hudobnou skupinou rasistických skinheads a vo svojich textoch využívala rasistické i neonacistické motívy. Po smrti Stuarta Donaldsona v roku 1993 zanikla.

Na škole našli vrecko s marihuanou


BRATISLAVA - Igelitové vrecko obsahujúce pravdepodobne marihuanu a bongo určené na jej fajčenie zaistili v utorok 27. novembra bratislavskí policajti na istej bratislavskej strednej škole.

Prehliadku v jednotlivých triedach vykonali policajti so psom vycvičeným na vyhľadávanie omamných a psychotropných látok. Počas akcie označil pes podozrivé miesta - v jednej triede lavicu a v ďalšej ruksak. Prehliadku vykonali policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru (PZ) Bratislava III v spolupráci s kolegami Oddelenia služobnej kynológie Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave.

Na policajnom oddelení skončili dvaja spolužiaci, 19-ročný Andrej a 17-ročný Ján. Po vypočutí ich prepustili. Či sa v škole nachádzali drogy, ukáže ďalšia expertíza. Ak sa potvrdí, že išlo v danom prípade o prechovávanie drog pre vlastnú potrebu, študentom hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu