Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Razie na východe: Preverovali lacný tovar

Nechýbal ani pes vyhľadávajúci tabak.
Nechýbal ani pes vyhľadávajúci tabak. (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Colníci v Košickom kraji pokračujú v preventívnych kontrolách. Včera v Košiciach, Spišskej Novej Vsi a Rožňave kontrolovali na trhoviskách a v obchodoch spolu s pracovníkmi obchodnej inšpekcie hračky, ale hľadali aj pašované cigarety či lieh.

V Košiciach sa kontrole nevyhlo trhovisko Blšák, kde bol nasadený aj služobný pes. Colníci mali vytypovaných viacero stánkov, kde prehľadávali tovar. Ďalším miestom bolo trhovisko pred obchodným domom Mier, kde v odpadkovom koši našli dvadsať škatuliek cigariet. Majiteľ sa k nim nehlásil.

„Colný úrad pokračuje v preventívnych kontrolách, tentoraz v spolupráci s obchodnou inšpekciou. Zameraná bola aj na dovoz a predaj nebezpečných výrobkov,“ uviedla hovorkyňa Colného úradu Košice Zuzana Pavlíková. Až v piatich prípadoch sa podarilo colníkom zistiť porušenie daňových predpisov, zaistili tri osoby. Inšpektori zasa v štyroch prípadoch zaznamenali predaj nevhodného tovaru. Išlo najmä o predaj hračiek - imitácií zbraní. Nespĺňali bezpečnostné kritériá, chýbali označenia o zhode či výrobcovi.

RAZIA AJ NA SPIŠI


SPIŠSKÁ NOVÁ VES - V metropole Spiša prebehla včera v rámci mobilného colného dohľadu kontrola tovaru vo dvoch obchodných prevádzkach. Colníkov sprevádzali pracovníci SOI. Zameriavali sa na kontrolu skladových a prevádzkových priestorov predajní, ktoré sortimentovo patrili k hračkárstvam. Cieľom bolo zistiť, či tovar podliehajúci daniam nebol nelegálne dovážaný z krajín mimo Európskej únie. Podľa predbežných vyjadrení colnice sú výsledky kontroly uspokojivé.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu