Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Lucia Holienčíková z Dobšinej si splnila veľký sen: Tanečnica na vozíčku

Lucia Holienčíková (23) už rok trénuje spoločenské tance s tanečníkom Petrom Vidašičom (26).
Lucia Holienčíková (23) už rok trénuje spoločenské tance s tanečníkom Petrom Vidašičom (26).

KOŠICE/DOBŠINÁ - Dobšinčanke Lucii Holenčíkovej (23) sa splnil sen. Študuje na vysokej škole v Košiciach, má priateľa a navyše sa jej darí i v spoločenských tancoch.

Hoci trénuje len rok, už vo svojej kategórii získala tretie miesto na súťaži v Bratislave. Od svojich rovesníkov sa však odlišuje neprehliadnuteľným hendikepom - celý život sedí na vozíčku.

"Narodila som sa ako zdravé dieťa. Dokonca som aj chodila. Nepamätám si však na to. Mala som rok a chodila som len dva mesiace. Dostala som kiahne a zaočkovali ma proti osýpkam. Nasledoval zápal nervu. Zápal stúpal a zastavil sa až veľmi vysoko. Ochrnula som o ostala na vozíčku," rozpráva svoj príbeh Lucia Holienčíková (23). Rodiča robili všetko, len aby jej pomohli. Krutému osudu sa nepodvolila ani ona sama. Dnes študuje na vysokej škole. Má priateľa, teší sa zo života. Vždy však chcela tancovať. Páčili sa jej krásne šaty latinskoamerických tanečníc. Snívala o tom, ako by to vyzeralo, keby sa aj ona vznášala na tanečnom parkete. Nemyslela si, že sa to niekedy pre hendikepu stane.

"Pred rokom mi kamarátka povedala o klube v Košiciach, kde tancujú vozičkári so zdravými tanečníkmi. Začala som trénovať s Petrom Vidašičom. Boli sme i na súťaži, získali sme ocenenie. Naším cieľom je vyhrať majstrovstvá Európy a aj sveta. Ak by sa to nepodarilo – nič to. Som šťastná, že si môžem zatancovať tak, ako všetci ostatní - zdraví ľudia. Splnil sa mi totiž môj veľký sen," uzatvára Lucia Holienčíková.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu