Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šokujúce VIDEO z policajnej stanice v Smokovci: Prišiel medveď! Neuveriteľné, koľko sa ich tam túla

Medveď pri policajnej stanici v Smokovci. Zobraziť galériu (3)
Medveď pri policajnej stanici v Smokovci. (Zdroj: FB/Polícia SR)

SMOKOVEC – V lokalite Smokovcov sa pohybuje asi dvadsať medveďov, odhaduje zástupca náčelníka tatranskej mestskej polície. Jeden z nich sa zatúlal až k policajnej stanici. Video zverejnili samotní policajti. Do akej miery sú šelmy nebezpečné? Náčelníkov zástupca hovorí jasne.

Len nedávno sme napísali, že ľudia v dvoch tatranských osadách vídajú medvede takmer na dennom poriadku. V Hornom Smokovci sa vraj každý večer pohybujú pri krčme, v Starom Smokovci zas vyberali odpadkové koše.


Čítajte aj: Vitajte v tatranskom medveďom divadle! FOTO Šelmy chodia z lesa ku krčme, nepohrdnú ani odpadkovými košmi


V nedeľu (6.10.) sa s videom s medveďom podelila polícia. Šelma sa priblížila až k policajnej stanici v Smokovci. „Netradičná návšteva na policajnej stanici v Smokovci,“ napísali k záberom muži zákona.     

Ako vidí situáciu v Hornom i Starom Smokovci Jozef Štefaňák, zástupca náčelníka tatranskej mestskej polície? „V týchto miestach sa medvede zdržujú pravidelne niekoľko rokov, chodia tam zbierať popadané jablká. V minulosti tam bol aj zaznamenaný stret medveďa s autom,“ uviedol Štefaňák

Medvede v Hornom Smokovci.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Zástupcovi náčelníka sme ukázali aj snímky, ktoré zachytávajú medvede pri krčme v Hornom Smokovci. „Podľa týchto fotiek vám neviem povedať, koľko medveďov bolo vtedy na tom mieste. Minule sme s ochranármi napočítali, že v lokalite Smokovcov sa pohybuje asi 20 medveďov. Keďže ide o našu najväčšiu šelmu, je nebezpečné sa k nej približovať,“ zdôraznil Štefaňák.

Medvede v Starom Smokovci.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Ako dodal, v pondelok (7.10.) dopoludnia sa v Starom Smokovci uskutoční tlačová konferencia o medveďoch, kde sa navrhnú riešenia tohto stavu.

Viac o téme: SmokovecMedvede
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu