Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zvolenská nemocnica: Postrach pacientov!

Eva Pivolusová už k zvolenskej nemocnici stratila dôveru.
Eva Pivolusová už k zvolenskej nemocnici stratila dôveru.

ZVOLEN - Zvolenská nemocnica tento rok dostane už druhú pokutu od Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Po prvýkrát jej úrad udelil pokutu milión korún, keď začiatkom roka po nesprávnej liečbe zomrela Mirka Paľková († 2) z Hriňovej.

Teraz jej pokuta hrozí za to, že Eve Pivolusovej (49) lekári zabudli po operácii vybrať z jej brucha rúško s rozmermi asi 30 x 30 centimetrov.

Vo zvolenskej nemocnici vedeli, že žena má v brušnej dutine cudzí neznámy predmet a aj napriek tomu jej ho nevyoperovali. Nakoniec išla do banskobystrickej nemocnice. „Primár mi povedal, že som prišla v hodine dvanástej, lebo som tam mala časovanú bombu. Stačilo málo a zomrela by som,“ povedala Eva Pivolusová. To, že zvolenská nemocnica pochybila, potvrdil aj Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Výšku pokuty, ktorú nemocnica dostane, však zatiaľ nepovedali.

„Také niečo sa stáva, ale jednoznačne je to chyba. Pri operácii musia vedieť, že tam rúško zabudli,“ povedal nám odborník na chirurgiu. Podľa neho je však ťažké na röntgenovej snímke rúško rozoznať. Chybu priznal aj riaditeľ zvolenskej nemocnice. „Pochybili sme, ide však o subjektívny názor. Také niečo sa stáva. Určite však z toho vyvodíme dôsledky,“ povedal Jozef Ježík. Eva Pivolusová mala šťastie a na pochybenie nedoplatila životom. To však nemala malá Mirka, ktorá zomrela na hnisavý zápal obličiek. Jej nešťastní rodičia sa v súčasnosti s nemocnicou súdia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu