Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Rodičia zo smrti Mirky (†2) vinia nemocnicu

Zdravotne postihnutá Mirkina matka prežíva iba vďaka liekom. Zobraziť galériu (2)
Zdravotne postihnutá Mirkina matka prežíva iba vďaka liekom.

HRIŇOVÁ - Nemocnica vo Zvolene o smrti malej Mirky Paľkovej († 2) z Hriňovej stále mlčí. Rodičia dievčatka sú však presvedčení, že za smrť ich dcérky môže práve táto nemocnica.

„Zanedbali zdravotnú starostlivosť. Prehliadli príznaky silného zápalu a ona minulý týždeň zomrela na hnisavý zápal obličiek,“ povedal Mirkin otec. Prípad už začal prešetrovať Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Rodičia sa z Mirkinej smrti stále nevedia spamätať. Bola ich jediným dieťaťom a pre ťažko postihnutú matku veľkou nádejou do budúcnosti. „Podľa lekárskej správy je zrejmé, že vo Zvolene zanedbali počas jej pobytu v nemocnici viacero vecí. Dcérka sa sťažovala, že ju bolí bruško, sono jej však urobili až na druhý deň večer a hneď ráno ju previezli do Bystrice. Keď ju tam doviezli, bolo už neskoro. Tlak mala 50 na 20, rýchly tep, silný zápal, zlyhanie pľúc, otravu krvi a opuch mozgu. Lekárom sa ju podarilo dvakrát oživiť, ale po hodine a pol zomrela. Chcem, aby sa našiel vinník, aj keď život jej to nevráti,“ povedal otec dievčatka, ktorého manželka dokáže prežiť túto tragédiu iba vďaka liekom.

Vo zvolenskej nemocnici už začali prípad vyšetrovať. „Zložili sme tím odborníkov, ktorí celú vec skúmajú. Vyjadríme sa k tomu až po skončení vyšetrovania,“ povedal riaditeľ nemocnice Erik Valovič. O Mirkinu smrť sa zaujíma aj Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. „Začali sme konať hneď, ako otec dievčatka podal sťažnosť. Všetky dokumenty z nemocnice už máme. Skupina odborníkov ich bude teraz prešetrovať. Výsledky by mali byť známe do tridsiatich dní,“ povedala vedúca banskobystrického úradu Dagmar Španielková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu