Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Trest za zbytočnú smrť Mirky Paľkovej († 2): Milión Sk

Mirka Paľková († 2) zomrela začiatkom januára.
Mirka Paľková († 2) zomrela začiatkom januára.

ZVOLEN - Poznáme výšku pokuty, ktorú dostane zvolenská nemocnica. Za zbytočnú smrť Mirky Paľkovej († 2) z Hriňovej zaplatia podľa našich informácií milión korún. Sumu vymeral Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, ktorý po vyšetrení podozrivého úmrtia dievčatka potvrdil, že nemocnica ju liečila nesprávne. Mirka zomrela koncom januára na hnisavý zápal obličiek.

Úrad pred dohľad na zdravotnou starostlivosťou sa k výške pokuty nechce vyjadriť. „Ešte nie je ukončené správne konanie. Preto sa k tomu zatiaľ vyjadrovať nebudeme,“ povedala Anna Mária Higinsová, hovorkyňa úradu. Podľa našich informácií už však nemocnici správu poslali. Zo zdroja blízkeho úradu vieme, že výška pokuty je taká istá ako v prípade Jakuba Drevennáka, ktorý zomrel po bodnutí štetcom - vtedy to bolo milión korún. „Zatiaľ sme nič nedostali. Preto sa k tomu nebudem vyjadrovať,“ uviedol Erik Valovič, riaditeľ zvolenskej nemocnice. „Môžem však potvrdiť, že sme u nás zaviedli nové opatrenia. Prijali sme nové administratívne sily, lebo úrad nám okrem iného vyčítal aj to, že k prípadu bola zlá dokumentácia. Musím ešte povedať, že s väčšinou vyšetrovania úradu nesúhlasím,“ dodal riaditeľ.

Postih neobišiel ani lekárku, ktorá ošetrovala Mirku. Tá v súčasnosti nemôže sama ošetrovať. Dohliada na ňu primár alebo ďalší lekári. Okrem mastnej pokuty od úradu hrozí nemocnici aj ďalší úder, ktorý môže dostať nemocnicu na kolená. Odškodné za smrť dievčatka chcú aj rodičia, jeho výška však zatiaľ nie je stanovená. Rodičia ju určia až po dohode s právnikom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu