Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

PREDPOVEĎ na víkend: Po výdatných dažďoch príde zmena, v nedeľu udrú trópy

Víkend začne skôr po stránke dažďa, teploty sa zdvihnú až v priebehu víkendu Zobraziť galériu (4)
Víkend začne skôr po stránke dažďa, teploty sa zdvihnú až v priebehu víkendu (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Pracovný týždeň sa pomaly, ale isto chýli ku koncu a my vám opäť prinášame prehľad predpovede počasia a blížiaci sa víkend. Jeho začiatok poznačia početné prehánky na mnohých miestach, no už v priebehu soboty budeme svedkami zvyšovania teplôt.

PIatok

Už v priebehu štvrtka sa zo západu Európy približoval oklúzny front, ktorého dôsledky pociťujeme hlavne v priebehu piatka. Spôsobí taktiež príchod zrážok, ktoré sa na našom území v závere pracovného týždňa vyskytnú. Za spomínaným frontom do nášho územia príde vyšší tlak vzduchu. Môžeme teda očakávať lokálne búrky a prehánky. Bude prevažne polooblačno až oblačno v sprievode početných prehánok a búrok. Ich zásah sa predpokladá hlavne na západnom a strednom Slovensku.

Večer však oblačnosť pominie a dočkať by sme sa mohli jasnej nočnej oblohy z piatka na sobotu. Po teplotnej stránke pôjde o prevažne nižšie hodnoty, než aké panujú v letných mesiacoch. Denná teplota sa bude pohybovať na úrovni 13 až 20 stupňoch Celzia. Fúkať bude severozápadný vietor s rýchlosťou 19 až 20 km/h.

V okrese Košice-okolie sa môže v piatok objaviť povodeň z trvalého dažďa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) v tejto súvislosti upozornil na stav výstrahou prvého stupňa. "Na tokoch budú pretrvávať vysoké vodné stavy zodpovedajúce stupňom povodňovej aktivity," uvádzajú meteorológovia.

Sobota

Zmena príde počas víkendu. V priebehu soboty sa dočkáme teplotného rozdielu, kedy sa priemerná denná teplota ustáli na úrovni 29 stupňov Celzia. Pribudne stredná a vysoká oblačnosť, ktorá je spojená s príchodom teplého frontu. 

https://predpovede.topky.sk/pocasie-zajtra

Zrážok by sme sa ale dočkať nemali. Denné teploty sa budú pohybovať na 23 až 28 stupňoch Celzia. Fúkať bude prevažne slabý vietor. Ojedinele prehánky či búrky. Nadránom ojedinele hmla.
Nočná teplota vystúpi na 14 až 7 stupňov Celzia. 

Nedeľa

Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu po zadnej strane rozsiahlej oblasti vyššieho tlaku so stredom nad juhovýchodnou Európou k nám začne od juhozápadu prúdiť teplý vzduch. To spôsobí výrazné, až tropické teploty, ktoré vystúpia až na 32 stupňov Celzia.

Bude jasno až polojasno. Najnižšia nočná teplota 13 až 8 stupňov Celzia, v južnej polovici západného Slovenska okolo 15 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota 27 až 32 stupňov Celzia, na Orave, pod Tatrami a na Horehroní okolo 25 stupňov Celzia. Fúkať bude slabý premenlivý, cez deň postupne prevažne južný vietor 2 až 7 metrov za sekundu.

Viac o téme: PočasieVíkend
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu