Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Bödöra mali zadržať v prípade vraždy: Na polícii sa začali diať podivné veci, o pár dní prišiel sám

Norbert Bödör na snímke z roku 2012 druhý zľava. Zobraziť galériu (4)
Norbert Bödör na snímke z roku 2012 druhý zľava. (Zdroj: TASR/Henrich Mišovič)

NITRA - Medializovaná komunikácia z Kočnerovho mobilu ukázala, že Norbert Bödör sa spolu s Kočnerom snažili ovplyvňovať políciu, prokuratúru a aj trestné veci vo svoj prospech na súdoch. Syna nitrianskeho podnikateľa vypočúvali aj v súvislosti s vraždou Jána Kuciaka. Na políciu sa však dostavil sám, pre úniky z vyšetrovania sa totiž o svojom výsluchu dozvedel.

Najväčšia SBS-ka na Slovensku patrí nitrianskym podnikateľom Bödörovcom. Výnimočne sa jej darilo najmä za vlády expremiéra Roberta Fica, kedy vyhrávala štátne zákazky jedna radosť. V Nitre, a nielen tam, sa hovorí, že podnikatelia majú známosti všade. 

Sudca o polícii a Kočnerových SMS: Ak je pravda, čo naznačujú, tak je to veľmi zlé

Expremiér Robert Fico im niekoľkokrát rečnil na vianočnom večier, bývalý policajný šéf Tibor Gašpar je s Bödörom starším v príbuzenskom vzťahu cez svoju manželku. Žena hrá úlohu aj v prípade krajského šéfa polície Miroslava Michalčíka. Blanka Michalčíková je spätá s nitrianskym podnikateľom pracovne. Prácu snov jej dohodil jej manžel. 

O Bödörovi vypovedal aj vtedy utajený svedok Peter Tóth. Bývalý novinár a príslušník Slovenskej informačnej služby vypovedal, že práve nitriansky podnikateľ mal sledovať novinárov, ktoré si objednal Kočner. Ten je teraz vo väzobne stíhaný v kauze zmenky a obvinený je aj v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka. 

Nezadržali ho

Koncom novembra bol Norbert Bödör vypovedať v súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka. Niekoľko dni predtým, podľa zistení Nadácie Zastavme korupciu, naňho vydali príkaz na zadržanie. O niekoľko minút ho mali zrušiť. Nadácii to potvrdili dva od seba nezávislé zdroje, ktoré chceli ostať v anonymite.

Známa fotografia z hotela
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky.sk)

Bödöra podľa Nadácie chceli zadržať pre podozrenie z trestného činu a pre obavu z ovplyvňovania svedkov. Nadácia tiež tvrdí, že zrušenie príkazu na zadržanie nemohlo priamo súvisieť s príchodom podnikateľa na políciu, preto k tomu došlo až o niekoľko dní neskôr. 

Rovnako ani postup, keď sa príkaz na zadržanie takto rýchlo vezme späť, nie je bežný. Postupuje sa takto, ak sa výnimočne zmenia okolnosti. Okrem toho, prokurátori stopli aj všetky úkony, ktoré s Bödörom súviseli.

Mariana Koćnera priviezli s
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Dušan Hein)

„Dozoroví prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry sa nebudú vyjadrovať ku konkrétnym procesným úkonom. Ako už viackrát uviedli, z dôvodu, aby sa nemarilo vyšetrovanie. Akonáhle to procesná situácia dovolí, v možnej miere budú verejnosť informovať,” uviedla v stanovisku pre Nadáciu špeciálna prokuratúra, ktorá má výhradné právo informovať vo veci vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Viac o téme: ZadržaniePolícia BonulBödör
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu