Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sneženie prispelo k nehodám, prechod Drietoma je neprejazdný

Hasiči v Bratislave v nedeľu odstraňovali z cesty aj strom, ktorý spadol pod ťarchou snehu.
Hasiči v Bratislave v nedeľu odstraňovali z cesty aj strom, ktorý spadol pod ťarchou snehu. (Zdroj: SITA)

ŽILINA - Sneženie a poľadovica sa dnes na slovenských cestách pričinili o viacero nehôd a dopravných zápch. Najhoršia situácia vládla v Trenčianskom kraji.

V Drietome pre nepriazeň počasia zo slovenskej strany uzatvorili hraničný prechod do Česka. Kolóny sa tvorili aj na ceste medzi Trenčínom a Bánovcami nad Bebravou. ČTK o tom informovali zástupcovia Stella Centra, ktoré mapuje situáciu na cestách. Ku kolíziám došlo i v Rajeckých Tepliciach, okolí Zvolena a v Bratislave.

"Problémy sú hlavne medzi Trenčínom a Bánovcami nad Bebravou, kde na kopcovitej ceste uviazli kamióny a osobné autá s letnými pneumatikami. V týchto miestach hrozí aj hodinové čakanie," dodal pracovník Stella Centra.

V okolí Rajeckých Teplíc sa podľa neho zrazilo osobné auto, nákladné vozidlo a autobus. Vodiči v tomto úseku musia počítať s približne štvrťhodinovým zdržaním. Polícia nehodu však nepotvrdila. Na ceste medzi Zvolenom a Lučencom došlo ku kolízii medzi kamiónom a osobným autom, na prejazd bolo treba čakať asi 20 minút. Niekoľko menších nehôd sa stalo aj v Bratislave.

Podľa Slovenskej správy ciest je okrem Drietomy pre husté sneženie uzavretý pre nákladné autá s dĺžkou nad desať metrov aj horský prechod Donovaly na strednom Slovensku. Na severe krajiny musia vodiči počítať s jazdou na snehu od jedného do piatich centimetrov. Väčšina ostatných vozoviek na Slovensku je mokrá. Na poľadovicu si musia dávať pozor hlavne motoristi napríklad na ceste medzi Novými Zámkami a Nitrou.

Nástup zimy neskomplikoval dopravu na bratislavskom letisku, ktoré už nabehlo na režim zimnej údržby. Niekoľko letov však v nedeľu meškalo z iných dôvodov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu