Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Sneh prekvapil vodičov, pri Nitre kolabuje doprava

Sneženie skomplikovalo dopravu na celom území Slovenska.
Sneženie skomplikovalo dopravu na celom území Slovenska. (Zdroj: ČTK)

NITRA – Niekoľkokilometrová kolóna áut sa vytvorila na úseku medzi Nitrou a Zlatými Moravcami. Podľa ľudí, ktorí v nej uviazli, sa už zhruba hodinu takmer nehýbe.

Ako informovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková, príčinou kolapsu dopravy je skrížený kamión pri odbočke na Kolíňany a skrížená Avia pri odbočke na Jelenec, ktorú už medzičasom odstránili. Medzi Zlatými Moravcami a Nitrou sa stali aj ďalšie menšie dopravné nehody, tie však podľa Čuhákovej občania vyriešili dohodou bez asistencie polície. Zranený nebol nikto. Celkovo sa dnes v Nitrianskom kraji stalo nadpriemerne veľa dopravných nehôd, polícia ich počíta na desiatky.

Na Donovaloch silne sneží, na Orave snehové jazyky


BRATISLAVA - Podľa Slovenskej správy ciest sú všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty v SR zjazdné, na východnom Slovensku suché, na strednom a západnom vlhké až mokré, na severe stredného Slovenska pokryté vrstvou kašovitého snehu do 1cm. Vozovky ciest na strednom a západnom Slovensku sú pokryté vrstvou kašovitého až utlačeného snehu od 1 cm do 5 cm.

Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne mokrý. Na horských priechodoch Vernár, Čertovica, Huty, Donovaly, Fačkov, Makov, Homôľka, Šturec, Dobšiná, Jasná, Látky, Hriňová, Havran, Pezinská Baba, Skýcov a Hnilec je vrstva kašovitého až utlačeného snehu od 1 cm do 5cm.

Horský priechod Donovaly je uzavretý pre nákladnú dopravu nad 10 metrov v dôsledku silného sneženia. Na ceste II/520 Tvrdošín - Námestovo sa vplyvom silného vetra vytvárajú snehové jazyky. Pri nízkych teplotách je na mokrých vozovkách zvýšené riziko vzniku poľadovice

Cesty v Trnavskom kraji sú zjazdné


TRNAVA - Všetky cesty v Trnavskom kraji sú napriek výdatnému sneženiu zjazdné. Na cestách je približne štvorcentimetrová vrstva kašovitého snehu. Údržbu ciest zabezpečuje v súčasnosti do 50 rôznych mechanizmov vo všetkých okresoch kraja. Mimoriadnu pozornosť venujú predovšetkým horským oblastiam a hlavným cestným ťahom. V trnavskom regióne začalo snežiť krátko po jedenástej hodine, doteraz napadlo od 10 do 15 centimetrov snehu. Podľa informácie z dispečingu Regionálnej správy a údržby ciest v Trnave nemajú cestári problémy s posypovým materiálom. Pri priemerne silnej zime by im mal materiál, ktorý majú uložený na skládkach, vystačiť na celú sezónu.

Bratislavské cesty sú mokré, ale zjazdné


BRATISLAVA - Všetky cesty v správe hlavného mesta Bratislava sú po dnešnom výdatnom snežení v súčasnosti mokré a zjazdné. Ako pre agentúru SITA uviedol dispečer oddelenia cestného hospodárstva magistrátu, sneh sa po zvýšení teploty ovzdušia topí a voda plynulo z cestných komunikácií odteká. "Horšie to bolo okolo obeda, keď boli na niektorých miestach spriečené vozidlá alebo stáli trolejbusy," povedal dispečer. Dodal, že podľa prognóz by sa napadnutý sneh mal aj naďalej topiť, výjazdy cestárov by večer nemali byť potrebné.

Podľa zástupkyne bratislavskej policajnej hovorkyne Dáši Kollárovej zaznamenala dnes polícia v hlavnom meste mierne zvýšený počet dopravných nehôd. Na cestách v Bratislavskom kraji sa stalo celkom 33 nehôd, z toho 22 v Bratislave. "Išlo o malé dopravné nehody, tri osoby boli zranené ľahko," konštatovala Kollárová. Najviac dopravných nehôd sa pritom stalo medzi 11:00 a 13:00.

Hasiči boli privolaní k trom popadaným stromom a štyrom dopravným nehodám. Podľa dispečera Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave museli stromy odstraňovať pri Riviére v bratislavskej Karlovej Vsi, z osobného auta pri Bielom kríži a z vozovky na Poľnohospodárskej ceste vo Vrakuni. Privolaní boli tiež k dopravnej nehode s ľahkým zranením na Lamačskej ceste, na ulici Nad Jazierkom vo Vajnoroch, na Ulici Jána Jonáša a v okrese Malacky v smere na Jakubov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu