Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Miško sa pobral za Markom

Malý Miško Müller včera zomrel v bratislavskej nemocnici.
Malý Miško Müller včera zomrel v bratislavskej nemocnici. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA/KOŠICE - Miško Müller, druhý siamský braček, včera podvečer prehral svoj boj o život. Jeho srdiečko dotĺklo o 17. hodine a 45. minúte. Potvrdil to primár Detskej chirurgie DFNsP Vladimír Cingel.

Chlapček mal vrodenú chybu tráviaceho traktu, keď sa mu dostatočne nevyvinuli črevá. Lekárom sa jeho funkciu obnoviť nepodarilo. Miškov brat Marek zomrel už 4. októbra, 21 dní po oddeľujúcej operácii, keď mu zlyhali životne dôležité orgány.

Miško bol v kritickom stave už niekoľko týždňov, počas ktorých mu lekári päťkrát museli operovať črievka. Už vo štvrtok vyhlásili, že jeho vyhliadky na prežitie sú minimálne. Včera Miško svoj boj o život prehral a odišiel do neba za svojím bračekom Markom. „Veľmi to bolí. Nedá sa to opísať,“ s plačom potvrdila smutnú správu matka siamských dvojčiat Marianna Müllerová. Včera ešte bola pri ňom, hladkala ho a prihovárala sa mu. Nemyslela si, že večer ho už živého neuvidí. „Aj keď sme vedeli, že sa to zrejme takto skončí, nedokážeme sa s tým vyrovnať,“ dodáva Milan Müller. „Keď zomrel Marek, všetku nádej sme obrátili na Miška. Mysleli sme, že aspoň on s nami ostane. Teraz však už máme dvoch anjelikov v nebíčku,“ tíško plače Marianna.

Siamské dvojičky Miško a Marek sa narodili 11. apríla. Lekári ich po 20-hodinovej operácii úspešne oddelili 15. septembra. Potom sa však u oboch bratov začali objavovať rôzne komplikácie, ktoré sa už lekárom nepodarilo vyriešiť.

Spojení v živote aj po smrti

11. 4. 2007 - V bratislavskej nemocnici sa narodili siamské dvojičky Marek a Miško.

13. 4. 2007 - Chlapci podstúpili prvú operáciu, keď jednému z nich museli pre nevyvinutý tráviaci trakt urobiť špeciálny vývod. Rodičia prvýkrát pohladili svoje deti.

14. 9. 2007 - Tím lekárov odštartoval náročnú operáciu siamských bračekov.

15. 9. 2007 - Po dvadsiatich hodinách operáciu ukončili s úspechom a každý z bračekov už spal vo svojej postieľke.

17. 9. 2007 - Stav chlapcov skomplikovala infekcia, lekári im nasadili antibiotiká. Bračekov udržiavali naďalej v umelom spánku.

21. 9. 2007 - Chlapci najťažšie dni po operácii prežili, ich stav však naďalej komplikovala infekcia, ktorú sa antibiotikami poraziť nepodarilo.

22. 9. 2007 - Nečakaná operácia Miška, ktorý mal problém s perforáciou hrubého čreva. U Marka sa silnú infekciu nepodarilo zastaviť a jeho stav sa zhoršil.

4. októbra 2007 - V nemocnici zomrel Marek Müller, keď mu zlyhali životne dôležité orgány. Stav jeho brata sa začal komplikovať a musel podstúpiť ďalšie operácie.

9. novembra 2007 - V bratislavskej nemocnici zomrel aj Miško Müller, druhý zo siamských bračekov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu