Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Rodičia siamských dvojičiek: Túžime po ďalšom dieťatku

Rodičia Milan a Marianna Müllerovci sa zmierili s krutým osudom. Zobraziť galériu (22)
Rodičia Milan a Marianna Müllerovci sa zmierili s krutým osudom. (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE/BRATISLAVA - Mama siamských dvojčiat Marianna Müllerová sa vzdala poslednej nádeje. Hoci navonok sa zdá, že jej sedemmesačný synček Miško spokojne spinká a každú chvíľu sa prebudí, nikdy sa tak nestane. Odchádza za svojím bračekom Markom, ktorý zomrel pred mesiacom. Zmierení s krutým osudom spolu s manželom uvažujú nad ďalším dieťatkom.

„Stalo by sa naším ďalším zmyslom života. Obaja sme túžili a túžime po deťoch. U Marka a, žiaľ, ani u Miška nikdy neuvidíme, ako začnú chodiť, ako pôjdu prvýkrát do školy. Nebolo nám dopriate, aby nám povedali mama, ocko... Veľmi túžime po úplnej rodine, plnej šťastného smiechu detí,“ zveruje sa Marianna Müllerová.

Najskôr sa pohrávali s myšlienkou adopcie. Psychická trauma a ani Mariannin zdravotný stav im totiž neumožňujú, aby mohli hneď plánovať dieťatko. „Nakoniec sme sa rozhodli, že ešte počkáme. Poradíme sa s lekármi a hneď, ako to bude možné, popracujeme na dieťatku,“ povedal Milan Müller.

Netají, že si vždy priali mať dvojičky. Stále dúfali, že ich zrastených synov po oddelení čaká šťastný život v novom domčeku. „Marek a Miško sú stále mojimi synmi a moja láska k nim nikdy neochladne. Ak by sme neplánovali pre nich súrodenca, umárala by som sa žiaľom a nikdy by som sa nedostala z traumy zo straty synčekov,“ dodáva Marianna.

Nemá šancu prežiť

Šance na prežitie operovaného siamského dvojčaťa Michala klesli podľa lekárov takmer na nulu. Michal totiž nedokáže pre nefunkčné tenké črevo tráviť potravu a dlhodobo nenastalo žiadne zlepšenie. „Sú dôkazy, že deti dokážu vyzdravieť aj pri ďaleko ťažších úrazoch, ale v tejto chvíli si myslím, že zažívací trakt je už taký vyčerpaný, že vyhliadky vidím... takmer žiadne,“ opísal situáciu špecialista Tibor Šagát z bratislavskej detskej fakultnej nemocnice, kde chlapca liečia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu