Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Finančná správa má plné ruky práce: Preverujú podozrenia z podvodov pri reklamných službách

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Marko Erd)

BRATISLAVA - Kriminálny úrad finančnej správy rieši podozrenia z podvodov v dodávaní reklamných služieb pre hendikepovaných športovcov. Kriminalisti zaistili účtovné doklady viacerých spoločností a vypočuli konateľov.

Informovala hovorkyňa finančnej správy Ivana Skokanová, Kriminálny úrad finančnej správy preveroval podozrivé obchodné transakcie viacerých spoločností, ktoré deklarovali dodanie reklamných služieb pre hendikepovaných športovcov. Pri preverovaní zistili, že niektoré deklarované služby mali dodať úplne iné spoločnosti, ako tie, ktoré boli uvedené na faktúrach. Vzniklo preto podozrenie z vystavovania fiktívnych faktúr, resp. pochybnosti o samotnom dodaní služby a teda reálnosti obchodných aktivít.

Preverované spoločnosti sú podozrivé z trestného činu skresľovania údajov hospodárskej a obchodnej evidencie. Zaistené účtovné doklady sú predmetom ďalšej analýzy. Škodu voči štátnemu rozpočtu vyčíslili predbežne na 70 000 eur. V prípade dokázania viny by obvineným osobám hrozil trest vo výške šesť mesiacov až tri roky.

Viac o téme: PodvodReklamaHendikepovanýŠportovciFinančná správa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu